Mircea Sandu rupe tacerea. "Nasul" arunca pisica in curtea lui Dragomir

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 05 August 2013, ora 13:27
5120 citiri
Mircea Sandu rupe tacerea. "Nasul" arunca pisica in curtea lui Dragomir

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a dat primele explicatii dupa ce Tribunalul de la Lausanne a decis retrogradarea Rapidului. "Nasul" a aruncat pisica in curtea lui Dumitru Dragomir.

Sandu si-a inceput discursul anuntand ca s-a intrunit Comitetul de Urgenta al FRF iar acest for a luat decizia de a pune in aplicare hotararea TAS-ului, Rapidul fiind trimisa in Liga 2 iar Concordia Chiajna fiind reinscrisa in Liga 1.

Dupa aceea, presedintele FRF s-a dezlantuit.

"Personal, la primul Comitet Executiv, am militat pentru respectarea Regulamentului, in sensul ca niciuna dintre cele doua echipe nu indeplineau criteriile pentru a juca in Liga 1, ma refer la Rapid si la "U" Cluj. Cei de la "U" au depus memoriu la TAS si au castigat. Apoi s-a votat, in al doilea Comitet, desi in opinia mea nu trebuia sa se voteze pentru ca lucrarea Ligii a fost incompetenta.

Singurul vot impotriva a fost votul presedintelui Federatiei, al meu. Am votat impotriva propunerii Ligii, cu 18 echipe, si impotriva propunerii domnului Costin, cu barajul. Niciodata nu am sustinut alta cauza decat cea a regulamentului. Din pacate au fost 7 voturi la 1 si am dat drumul barajului. Si astazi sustin ca nici Rapidul si nici Chiajna nu au dreptul de a juca in Liga 1, dar ne supunem deciziei TAS-ului", a spus Sandu.

"Nasul" nu l-a menajat deloc pe Dumitru Dragomir, insinuand cat de poate de clar ca LPF este responsabila.

"In momentul in care LPF a cerut 18 echipe, a incalcat statutul si regulamentele. Faptul ca ei aveau probleme cu Consiliul Concurentei, nu a facut nimeni dovada ca ar avea probleme cu 17 echipe. Daca reuseam sa ma impun nu mai aveam probleme azi. Fotbalul nu trebuie sa fie sclavul televiziunilor. Tot materialul lucrat de Liga s-a prevalat de un singur punct, o anexa."

In incheiere, Sandu si-a manifestat ingrijorarea cu privire la viitorul Rapidului.

"Apropo de Rapid, tare mi-e frica, iar ceea ce spune Pancu e foarte adevarat, ca ceea ce a facut Copos acolo e greu de reparat si echipa se indreapta spre faliment si retrogradarea in Liga 5."

Conferinta de presa a lui Mircea Sandu a fost transmisa in direct pe site-ul Ziare.com iar mai jos aveti declaratiile complete:

ora 14.07 - "Daca renuntam la licentiere se alege praful de tot in cinci ani, ascultati-ma pe mine."

ora 14.04 - "Stiti cum e cu demisia? Mai cerea unul sa demisionez si nu stia motivele. Poate scot dosarele de la Timisoara si se linisteste si ala."

ora 14.00 - "Acum ceva timp m-am intalnit cu Dragomir la mare si i-am explicat de ce trebuie sa avem 16 echipe. Au fost 17 dupa ce a primit "U" licenta. Mi s-a parut ca a inteles, dar mi-a spus ca trebuie sa dea meciuri televiziunilor."

ora 13.59 - "Dom'ne, nu ma mai asociati pe mine cu Dragomir! Suntem doua persoane diferite, conducem doua institutii diferite. Ne intalnim in Comitetul Executiv, luam decizii, dar atat."

ora 13.41 - "Apropo de Rapid, tare mi-e frica, iar ceea ce spune Pancu e foarte adevarat, ca ceea ce a facut Copos acolo e greu de reparat si echipa se indreapta spre faliment si retrogradarea in Liga 5."

ora 13.36 - "Ne-am aparat la TAS, am trimis punctul de vedere al FRF. Din pacate nu s-a tinut cont de el. Singurul lucru care se poate face este ca Rapidul sa se duca la Tribunalul Federal, dar doar daca cei de la TAS nu au respectat anumite lucruri."

ora 13.31 - "De cativa estimez ca fotbalul va intra in aceeasi criza economica. Si fotbalul din Romania ar fi trebuit sa vina cu niste propuneri. Dar daca ne gandim ca stam in 800.000 de euro care vin de la televiziuni si ii smecherim pe aia, nu se poate. Trebuie redusa competitia. N-avem jucatori destul de buni, n-avem bani suficient de multi."

ora 13.29 - "Daca Liga decide sa se joace, sunt obligati sa joace. Poate Liga decide sa inceapa direct din etapa a treia. Nu stiu, sa vedem ce decide Liga."

ora 13.28 - "Nu stim ce decide Liga. Poate ca va decide ca cele doua meciuri nu se mai joaca. Nu stim nimic acum."

ora 13.26 - "Daca Rapidul se duce in instantele civile urmeaza aceeasi cale ca si Craiova. Ca orice membru afiliat."

ora 13.25 - "Se spune ca ei iau locul una alteia, Rapidul si Chiajna. Deci se poate inscrie Rapidul. Nu stiu ce se va intampla cu Concordia, ca a inceput campionatul. Dar Liga va gasi o solutie."

ora 13.24 - "Mitica Dragomir ne-a spus ca in contractul cu televiziunile nu exista un numar de meciuri. Ulterior a revenit si ne-a spus ca l-au informat gresit juristii."

ora 13.23 - "As vrea sa intreb daca maine sau poimanine un club sau doua nu mai au bani sa continue, ce face Liga, pierde bani? Eu cred ca s-a gresit cand s-a insistat pentru cresterea numarului de echipe din Liga 1."

ora 13.21 - "In momentul in care LPF a cerut 18 echipe, a incalcat statutul si regulamentele. Faptul ca ei aveau probleme cu Consiliul Concurentei nu a facut nimeni dovada ca avea probleme cu 17 echipe. Daca reuseam sa ma impun nu mai aveam probleme azi. Fotbalul nu trebuie sa fie sclavul televiziunilor. Tot materialul lucrat de Liga s-a prevalat de un singur punct, acea anexa."

ora 13.20 - "Obiectivul meu este sa veghez asupra respectarii regulamentelor. Cand s-a decis excluderea Craiovei cei de la DNA m-au acuzat de exces de putere, desi in stenograma exista o declaratie de-a mea in care spun ca fiecare voteaza dupa propria constiinta. Asa s-a intamplat si acum, fiecare membru a primit expunerea si a votat in consecinta."

ora 13.19 - "TAS-ul dupa parerea mea a dat o hotarare care incalca prevederile regulamentelor noastre. Chiajna este un club care nu indeplineste criteriul sportiv pentru a evolua in Liga 1. Barajul nu trebuia sa aiba loc."

ora 13.18 - "Dosarul de la TAS poate fi consultat. De Rapid nu stiu nici daca s-a prezentat."

ora 13.16 - "Niciodata nu am sustinut alta cauza decat cea a regulamentului. Din pacate au fost 7 voturi la 1 si am dat drumul barajului. Si astazi sustin ca nici Rapidul si nici Chiajna nu au dreptul de a juca in Liga 1, dar ne supunem deciziei TAS-ului. Chiajna va fi integrata in Liga 1, urmand ca Rapidul sa solicite inscrierea in Liga 2."

ora 13.15 - "Singurul vot impotriva a fost votul presedintelui Federatiei, al meu. Am votat impotriva propunerii Ligii, cu 18 echipe, si impotriva propunerii domnului Costin, cu barajul."

ora 13.14 - "Personal am militat pentru respectarea Regulamentului in sensul ca niciuna dintre cele doua echipe nu indeplineau criteriile pentru a juca in Liga 1, ma refer la Rapid si la "U" Cluj. Cei de la "U" au depus memoriu la TAS si au castigat. Apoi s-a votat, desi in opinia mea nu trebuia sa se voteze pentru ca lucrarea Ligii a fost incompetenta."

ora 13.12 - "Comitetul de Urgenta s-a intrunit, ia act de decizia Tribunalului de la Lausanne, dispune integrarea in campionatul Ligii 1 a Concordiei Chiajna in locul Rapidului. LPF trebuie sa implementeze acest lucru. Prezenta decizie intra in aplicare astazi."

ora 13.09 - "Am convocat Comitetul de Urgenta si am pus in executare, prin consens, hotararea TAS-ului."

ora 13.05 - A sosit Sandu in fata jurnalistilor, urmeaza declaratiile.

ora 13.00 - Este asteptat Mircea Sandu, se pare ca nu va mai intarzia mult.

ora 12.00 - Din cate se pare, Mircea Sandu a convocat un Comitet de Urgenta la FRF pentru a stabili pasii care trebuie urmati in continuare.

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis retrogradarea Rapidului in Liga 2 si reinscrierea in prima divizie a celor de la Concordia Chiajna.

Giulestenii au fost pastrati in Liga 1 dupa ce Comitetul Executiv al FRF a decis organizarea unui meci de baraj despre care TAS a decis ca a fost neregulamentar.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Mircea Sandu TAS Rapid, #Mircea Sandu declaratii TAS, #Rapid TAS Liga 1 , #presedinte FRF