Burleanu face lumina in cazul rentei viagere a lui Mircea Sandu: Iata cati bani a incasat

Miercuri, 06 August 2014, ora 14:05
5885 citiri
Burleanu face lumina in cazul rentei viagere a lui Mircea Sandu: Iata cati bani a incasat
Foto: Libertatea

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a oferit detalii despre renta viagera pe care Mircea Sandu a incasat-o din momentul in care a parasit "Casa Fotbalului".

Burleanu a precizat ca Sandu a incasat aproximativ 20 de mii de euro in ultimele luni.

"Pana in prezent a incasat salariul integral pe lunile aprilie, mai, iunie si iulie, plus salariul pe cele 26 de zile din luna martie, ceea ce inseamna aproximativ 20.000 de euro", a spus Burleanu pentru ProSport.

In plus, desi Adunarea Generala a FRF a hotarat sa anuleze dreptul lui Mircea Sandu de a incasa renta viagera, forul lui Burleanu este inca obligat sa-i plateasca banii.

"Adunarea Generala a hotarat in data de 28 iunie, cu aproape unanimitate de voturi, incetarea "contractului de renta viagera" incheiat intre Federatia Romana de Fotbal si domnul Mircea Sandu. Aceasta hotarare este o urmare fireasca a inselatoriei care s-a produs in data de 5 martie, atunci cand, membrilor afiliati, nu le-au fost prezentate prevederile contractului in discutie, ci doar optiunea ca domnul Mircea Sandu sa devina membru de onoare al Federatiei Romane de Fotbal. La ora actuala, FRF intreprinde toate demersurile juridice necesare pentru stingerea acestui contract. Din nefericire, pana in momentul definitivarii acestor demersuri, Federatia are obligatia de a respecta prevederile acestui document", a mai spus Burleanu.

Clauzele incredibile din contractul lui Mircea Sandu cu FRF: Mii de euro, limuzina, apa, cafea...

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a hotarat, pe 28 iunie, sa anuleze renta viagera si celelalte beneficii pe care Mircea Sandu le-a capatat in momentul in care si-a incheiat mandatul de presedinte.

Totusi, Sandu spune ca incaseaza in continuare renta viagera, deoarece litigiul dintre cele doua parti nu s-a stins.

Pe langa anularea rentei de 50 de mii de euro pe an, Sandu nu se va mai bucura nici de celelalte facilitati, daca decizia FRF va fi mentinuta de instante.

Forul condus de Razvan Burleanu a hotarat sa-l destituie pe Sandu si din functia de administrator al bazei de pregatire de la Mogosoaia.

Totodata, FRF a mai decis sa desfiinteze si contractul prin care Mircea Sandu a fost numit presedinte de onoare.

In ultima zi de mandat la FRF, Comitetul Executiv stabilise ca Mircea Sandu sa primeasca o renta viagera in valoare de 75 de mii de euro pe an, pe care fostul presedinte a diminuat-o, in cele din urma, la 50 de mii de euro.

Pe langa renta, Sandu avea mai multe facilitati. El a primit un etaj intreg dintr-o cladire aflata in vecinatatea sediului FRF pentru a-si continua activitatea si dreptul de a avea doi angajati pentru tot restul vietii, cu salarii ce puteau varia intre 5.000 si 20.000 de RON pe luna.

De asemenea, FRF se mai obliga sa suporte toate cheltuielile medicale pe care Mircea Sandu le-ar fi avut.

In plus, forul lui Razvan Burleanu trebuia sa-i asigure lui Sandu deplasari la business class si cazare in hoteluri de 5 stele, cu diurna de 500 de euro pe zi.

C.S.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mircea Sandu renta viagera, #Razvan Burleanu renta viagera , #stiri Mircea Sandu