Ipoteza surprinzatoare in cazul rentei lui Mircea Sandu: de ce a fost reclamat "Nasul" la DNA?

Sambata, 02 August 2014, ora 17:26
4922 citiri
Ipoteza surprinzatoare in cazul rentei lui Mircea Sandu: de ce a fost reclamat "Nasul" la DNA?
Foto: Libertatea

Fostul arbitru international Ion Craciunescu a lansat o ipoteza surprinzatoare in privinta rentei viagere pe care Mircea Sandu a incasat-o dupa ce nu a mai fost presedinte al Federatiei Romane de Fotbal.

Craciunescu sustine ca Razvan Burleanu l-a reclamat pe Mircea Sandu la DNA in acest caz intrucat, in cazul in care nu facea acest lucru, avea informatii potrivit carora ar fi fost si el urmarit penal pentru complicitate.

"Poate ca l-a denuntat fiindca a aflat ca procurorii anticoruptie se interesa de aceasta afacere. Eu asa am auzit!", a spus Craciunescu pentru SportNews.

Totusi, Craciunescu este convins ca Burleanu a fost si el implicat in procesul prin care Mircea Sandu s-a ales cu o renta viagera in valoare de 50 de mii de euro pe an.

"Inclusiv, Razvan Burleanu stia despre acest contract. Atunci, de ce i-ar fi spus Gino ca a mintit cand a spus in Adunarea Generala ca nu stie ce contine documentul? Apare intrebarea, cand a fost facut contractul? Inainte sau dupa Adunarea Generala? Daca s-a facut inainte, ce rost avea sa-l intrebe Iorgulescu pe Burleanu despre renta lui Sandu? Ce, stia ca iese Burleanu presedinte? Vedeti, cate intrebari sunt de pus?", a mai spus Craciunescu.

Clauzele incredibile din contractul lui Mircea Sandu cu FRF: Mii de euro, limuzina, apa, cafea...

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a hotarat, pe 28 iunie, sa anuleze renta viagera si celelalte beneficii pe care Mircea Sandu le-a capatat in momentul in care si-a incheiat mandatul de presedinte.

Doar patru luni s-a putut bucura Mircea Sandu de renta viagera. Pe langa anularea rentei de 50 de mii de euro pe an, Sandu nu se va mai bucura nici de celelalte facilitati.

Forul condus de Razvan Burleanu a hotarat sa-l destituie pe Sandu si din functia de administrator al bazei de pregatire de la Mogosoaia.

Totodata, FRF a mai decis sa desfiinteze si contractul prin care Mircea Sandu a fost numit presedinte de onoare.

In ultima zi de mandat la FRF, Comitetul Executiv stabilise ca Mircea Sandu sa primeasca o renta viagera in valoare de 75 de mii de euro pe an, pe care fostul presedinte a diminuat-o, in cele din urma, la 50 de mii de euro.

Pe langa renta, Sandu avea mai multe facilitati. El a primit un etaj intreg dintr-o cladire aflata in vecinatatea sediului FRF pentru a-si continua activitatea si dreptul de a avea doi angajati pentru tot restul vietii, cu salarii ce puteau varia intre 5.000 si 20.000 de RON pe luna.

De asemenea, FRF se mai obliga sa suporte toate cheltuielile medicale pe care Mircea Sandu le-ar fi avut.

In plus, forul lui Razvan Burleanu trebuia sa-i asigure lui Sandu deplasari la business class si cazare in hoteluri de 5 stele, cu diurna de 500 de euro pe zi.

C.S.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Mircea Sandu renta viagera, #Razvan Burleanu renta Mircea Sandu, #Ion Craciunescu renta Sandu , #stiri Mircea Sandu