Mircea Sandu e mai tare ca Basescu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 09 Martie 2012, ora 17:17
1987 citiri
Mircea Sandu e mai tare ca Basescu

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), dovedeste in aceste zile ca este mult mai puternic decat presedintele Romaniei, Traian Basescu, caruia ii poate da oricand lectii de control a maselor nemultumite.

Primele luni ale anului 2012 ne-au adus ample proteste de strada, mii de oameni din toata tara solicitand deschis si mai vehement ca niciodata demisia presedintelui Basescu si a guvernului PDL. Cu exceptia unor confruntari, violente ce-i drept, dar izolate, dintre fortele de ordine si manifestantii din Bucuresti, actiunile de protest au fost acceptate de actuala putere.

Intr-un stat democratic, nici nu s-ar fi pus aceasta problema, insa trista experienta din cele doua decenii de "libertate" ne-ar fi putut face sa ne gandim la altceva.

Aproape imediat dupa ce valul de manifestatii anti-Basescu a trecut, suporterii s-au trezit si ei la viata, tintele lor fiind, cine altii, capii fotbalului romanesc - Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.

Numai ca in acest caz, "Nasul" si "Corleone" s-au comportat ca un stat in stat. Fanii s-au prezentat la un amical al echipei nationale cu doua mesaje, unul in care se cerea dreptate pentru Universitatea Craiova si un altul in care taxau amatorismul de care a dat dovada Mircea Sandu cand a incercat sa vanda imaginea echipei nationale celor de la Rosia Montana Gold Corporation. Ei bine, acesti spectatori platitori de bilet au fost batuti, gazati, scosi din stadion si amendati pentru ca au avut "nesimtirea" de a-si exprima nemultumirea intr-un loc public.

Mai mult, la putin timp dupa acest incident unui dinamovist i s-a confiscat un banner pe care scria "Mitica la brutarie!", semn ca Dragomir si Sandu nu gusta nici macar ironia.

Asa cum le sta bine unor despoti, cei doi au aparut in public mult dupa aceste incidente, insa nu pentru a cere scuze, cum era normal, ci pentru a le transmite celor care au curajul de a mai marge la meciurile de fotbal ce au si, mai ales, ce nu au voie sa scandeze. Adica, doi indivizi care conduc doua organizatii private, asa cum sunt FRF si LPF, le impun unor cetateni liberi dintr-o tara democratica un anumit tip de manifestare intr-un loc public!

Asadar, in timp ce presedintelui tarii i s-a "urat" zile la rand sa mearga la inchisoare sau pe esafod, ba chiar mult mai mult de atat, doi conducatori de foruri sportive transmit ca "Jos!" este, de fapt, un indemn la exterminarea fizica si, ca atare, este interzis. Iar daca ai "nebunia" de a crede ca stadionul este un loc public, risti sa iei cateva bastoane pe spate, niste gaze lacrimogene in figura si, probabil, o amenda consistenta.

Nu poti sa vii cu mesaje din astea pe stadion, e ca si cum ai veni la mine in sufragerie si m-ai injura de mama - asa explica un steward confiscarea abuziva a mesajelor din tribune. Si intr-adevar, stadioanele sunt un fel de sufragerii personale ale sefilor fotbalului romanesc.

Iata cum Mircea Sandu este mult mai puternic decat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mircea sandu traian basescu, #protest mircea sandu, #protest traian basescu , #stiri Mircea Sandu
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Mai rar asa deformare a realitatii ca in articolul acesta!