Mircea Sandu: Nu cred ca Vasile Avram e vinovat. DNA-ul face circ!

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 14:27
3775 citiri
Mircea Sandu: Nu cred ca Vasile Avram e vinovat. DNA-ul face circ!

Mircea Sandu a sustinut, luni dupa-amiaza, o conferinta de presa in care a vorbit despre arestarile presedintelui CCA, Vasile Avram, si a presedintelui Federatiei Romane de Futsal, Sorin Terbea.

Seful Federatiei Romane de Fotbal il crede nevinovat pe Vasile Avram si condamna circul pe care Directia Nationala Anticoruptie il face cu acest caz.

"Eu nu cred in vinovatia lui Vasile Avram deoarece, de-a lungul acestor ani de cand lucrez cu el, n-a dat niciun semn ca n-ar fi corect. Impreuna cu sotia, intotdeauna s-au comportat ca niste adolescenti. La unele petreceri, chiar erau cei mai buni dansatori. Eu nu cred ca Avram a facut asa ceva. Cu doi copii arbitri, cu o sotie pe care o iubeste, eu nu cred ca el a putut sa faca asta. Dar poate a avut un moment de pierzanie...", a sppus Sandu.

"Mie cazul acesta mi se pare ca e un circ mediatic facut de DNA. Raman surprins sa vad ca o plimbare cu elicopterul e considerata luare de mita in folos necuvenit. Flagrant nu este, am inteles ca nu se discuta de bani, ci a fost o simpla intrebare despre cum a fost zborul. Nu e bine sa facem abuzuri, ne trebuie probe concludente", a continuat acesta.

Totusi, Sandu se dezice de Avram, daca acesta a luat bani: "Eu unul n-am ce reprosuri sa-i fac lui Vasile Avram. Daca a comis vreo eroare, e responsabil. Comisia Centrala a Arbitrilor e autonoma, deci eu n-am nicio implicare.

In ceea ce-l priveste pe Sorin Terbea, presedintele FRF s-a rezumat a spune doar atat: "Relatia cu domnul Terbea e una destul de intamplatoare. M-am intalnit cu el doar la sedintele Comitetului Executiv si n-am vazut ca el sa poarte discutii ascunse cu Avram".

Sandu a lasat sa se inteleaga ca Ion Craciunescu ar putea reveni in functia de presedinte al CCA, in ciuda conflictului dintre ei doi: "E posibil sa se intoarca, pentru ca acum nu FRF si CCA nu mai impart aceeasi cladire si n-o sa ne mai intalnim".

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, o conferinta de presa in care presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a vorbit despre scandalul coruptie in arbitraj, si nu numai.

Desfasurarea conferintei:

14:43 - SFARSITUL CONFERINTEI DE PRESA

"In interiorul meu, am zambit putin cand am vazut gazonul de la meciul cu Franta. Cu Argentina nu cred ca se putea juca pe gazonul ala"

"Sper ca arestarea lui Vasile Avram sa nu aiba urmari pentru fiul sau, Marius. O sa-i fie greu, pentru ca stadionul o sa-i strige 'la puscarie' si n-o sa-i fie usor. Sper sa fie tare, pentru ca e un baiat deosebit"

"Ca vreti, ca nu vreti, fotbalul din Romania are performante acum! Fotbalul din Romania are 4 echipe in cupele europene, are 3 arene noi in ultimele doua luni de zile! Fotbalul romanesc este painea saracului!"

"13.250 de lei plus 25% spor de vechime castiga Vasile Avram pe luna. Urmasului sau trebuie sa-i dau tot pe acolo"

"Avram n-are in contract o clauza prin care, daca e dat afara, primeste 200.000 de euro"

"Acum va intreb eu pe dumneavoastra: pe cine ati pune sef al arbitrilor? FIFA ma obliga sa pun un fost arbitru, iar eu i-am pus pe toti pana acum"

"Repet, eu nu cred ca Avram a facut asa ceva. Cu doi copii arbitri, cu o sotie pe care o iubeste, eu nu cred ca el a putut sa faca asta. Dar poate a avut un moment de pierzanie...."

"Eu unul n-am ce reprosuri sa-i fac lui Vasile Avram. Daca a comis vreo eroare, e responsabil. Pentru imaginea generala a fotbalului romanesc, nu e bine"

"Si daca ar fi gasit vinovat, Comisia e autonoma, eu n-am nici o implicare"

"Flagrant nu este, am inteles ca nu se discuta de bani, ci a fost o simpla intrebare despre cum a fost zborul. Nu e bine sa facem abuzuri, ne trebuie probe concludente"

"Mie cazul acesta mi se pare prea mult circ mediatic"

"E posibil sa se intoarca Ion Craciunescu. Dar eu sper ca Avram sa nu fi luat mita"

"Imaginea FRF are de suferit, dar incercam sa o refacem prin diferite proiecte, pe care presa nu le baga insa in seama. In schimb, toti (n.r. jurnalistii) spuneti ca trebuie sa fim arestati"

"Sa vorbim si despre intonarea imnului Romaniei la deschiderea national Arena. Ati tot scris despre acest lucru. S-a gresit, e adevarat, dar nu i-am dat eu foaie lui Marcel Pavel cu imnul si nici nu i-am zis eu sa nu pronunte numele Traian"

"Relatia cu domnul Terbea e una destul de intamplatoare. M-am intalnit cu el doar la sedintele Comitetului Executiv si n-am vazut ca el sa poarte discutii ascunse cu Avram. Raman surprins sa vad ca o plimbare cu elicopterul e considerata luare de mita in folos necuvenit"

"Orice om care comite greseli este responsabil 100% pentru ceea ce face.

"Relatia dintre FRF si CCA nu este decat una pur administrativa. Eu am fost imputernicit sa numesc presedintele si cam atat"

"De altfel, in contractul pe care l-am semnat pe el exista o serie intreaga de proiecte pe care le-a inceput si pe care le are in derulare"

"Eu nu cred in vinovatia lui Vasile Avram deoarece, de-a lungul acestor ani de cand lucrez cu el, n-a dat niciun semn ca n-ar fi corect. Impreuna cu sotia, intotdeauna s-au comportat ca niste adolescenti. La unele petreceri, chiar erau cei mai buni dansatori"

ora 14:06 - A INCEPUT CONFERINTA DE PRESA

ora 14:00 - Conferinta trebuie sa inceapa din minut in minut.

Mircea Sandu: N-aveti voi norocul sa ma ia pe mine

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost arestat preventiv duminica pentru 29 de zile. Tot pentru 29 de zile a fost retinut si presedintelele Federatiei Romane de fotbal in sala, Sorin Terbea.

Seful arbitrilor - Vasile Avram, arestat pentru 29 de zile

Seful arbitrilor este acuzat ca a luat 19.000 de euro mita de la Sorin Terbea pentru a asigura arbitraje favorabile echipei FCM Targu Mures in sezonul 2011-2012 al Ligii 1.

I.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Sandu conferinta presa, #Mircea Sandu coruptie arbitraj, #Mircea Sandu scandal arbitraj, #Mircea Sandu arestare Avram , #stiri Mircea Sandu