Nici macar pe vremea lui Mircea Sandu!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 07:25
6705 citiri
Nici macar pe vremea lui Mircea Sandu!

Cu un tupeu care mie mi se pare incredibil, Mircea Sandu a recunoscut, voalat desigur, o parte dintre neregulile care s-au intamplat in timpul mandatului sau din fruntea FRF.

"Nasul" nu rateaza nicio ocazie pentru a-l ataca pe omul care i-a luat locul la conducerea Federatiei si, presupun, mai important pentru el, omul care i-a retras renta viagera grasa pe care si-o pregatise pentru momentul retragerii, Razvan Burleanu.

Asa s-a intamplat si marti seara, cand, in timpul unei interventii de la un post TV, Sandu a criticat anuntul lui Burleanu potrivit caruia peste 200 de membri afiliati ai FRF il sustin la alegerile din acest an.

"Nici pe vremea mea nu se facea ce se intampla astazi. Sa vii si sa zici ca ai 210 voturi, de ce sa mai faci alegeri?", a spus Sandu la DigiSport.

Ce vrea sa spuna, de fapt, autorul acestui mesaj? Pai, "Nasul" recunoaste in momentul asta ca "pe vremea lui" s-au intamplat niste lucruri la limita regulamentelor, ba de multe ori si dupa aceasta limita.

El mai recunoaste, de asemenea, ca si "pe vremea lui" membri cu drept de vot ai FRF erau imbunati, ca sa nu spun chiar pacaliti, cu tot felul de cadouri pentru a vota cu cine trebuia. De la chermeze facute in preziua votului pana la excursii decontate de FRF in cine stie ce tari cu clima mai calda la cine stie ce cursuri inutile.

Sandu vine insa, si stiu ca sunt cuvinte dure, insa este un foarte bun proverb romanesc in acest sens, vine cu tupeul hotului neprins care pozeaza in vanzator cinstit. Toti cei care au fost interesati de fotbal in perioada in care Mircea Sandu a fost presedintele FRF stiu cel putin o situatie la limita regulamentelor peste care s-a trecut fluierand, fara ca nimeni sa fie tras la raspundere.

Iar acum, omul care a creat si a pastorit vreme de doua decenii acest sistem sustine ca nici pe vremea lui nu se intampla ce se intampla acum.

De fapt, "Nasul" ne spune ca el incerca sa pastreze aparentele. Sigur ca si el putea scoate din joben 200 de adeziuni inaintea unui scrutin, dar nu o facea din bun simt. Era propus de un membru afiliat, de regula neimportant, si castiga din primul tur mandatul de presedinte! Ne mai spune si ca ar fi putut si el sa faca ceea ce face Burleanu, ca regulamentele pe care el le-a scris si le-a modificat pentru a-i servi in orice situatie ii permiteau sa sara mult peste limite, insa, si aici i se pare foarte important, a avut bun simt.

Sigur, nu verbalizeaza aceste lucruri, insa acel "nici pe vremea mea" asta inseamna. E un fel de povata combinata cu un avertisment. "Stiti cate lucruri am facut eu cat am fost presedinte, dar puteam face mult mai multe. Numai ca eu am fost un domn, n-am exagerat."

Oricat de nociv ar fi Razvan Burleanu, si este, asa cum am scris in repetate randuri, Mircea Sandu este ultimul om care are dreptul de a vorbi despre asta.

Si daca dupa un mandat al lui Burleanu in fruntea Federatiei pot spune ca raman cu ceva pozitiv, asta fiind regula U21 impusa de acesta pe fondul unor vaiete condimentate bine cu amenintari ale patronilor a caror portavoce era Gigi Becali. In schimb, dupa cele nenumarate mandate ale "Nasului" de la FRF am ramas cu... nimic!

Calificarile nationalei, atat de mult aduse in discutie de fanii lui Sandu, pentru ca exista si ei, nu sunt in niciun caz meritul lui, ci al unei generatii de exceptie pe care a avut-o fotbalul romanesc. Iar daca Sandu ar fi trebuit sa faca un singur lucru ca sef autoritar al fotbalului romanesc, acela era sa puna bazele unei noi generatii care sa creasca in umbra celei a lui Hagi si s-o inlocuiasca avand rezultate la fel de bune.

In loc sa faca asta, Mircea Sandu si cei care i-au stat alaturi, s-au infruptat din rezultatele unor fotbalisti pe care i-au ajutat cu foarte putin sau chiar deloc, acordandu-si singuri prime de ordinul zecilor si sutelor de mii de euro.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Mircea Sandu FRF, #Mircea Sandu Burleanu FRF, #Burleanu alegeri FRF , #stiri Mircea Sandu