Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, eliberat din inchisoare pentru o saptamana

Joi, 09 Mai 2019, ora 11:26
3972 citiri
Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, eliberat din inchisoare pentru o saptamana
Foto: Arhiva Facebook/ Mircia Muntean

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, a fost eliberat din Penitenciarul Deva, acesta beneficiind de o permisie de 7 zile.

Astfel, in intervalul 7 - 13 mai, Muntean se bucura de cateva zile alaturi de familie, scrie Ziar de Hunedoara.

"Domnul Muntean beneficiaza de o permisie, din data de 7 mai, pana in data de 13 mai", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Deva, Lucian Feraru.

Amintim ca Mircia Muntean a fost condamnat definitiv, in 2017, de instanta suprema, la sase ani de inchisoare cu executare.

In iunie 2016, la scurt timp dupa ce a obtinut mandatul de primar la Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecatori al instantei supreme la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care era acuzat de conducere sub influenta alcoolului. Instanta a constatat ca Muntean mai are o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele doua pedepse si a decis ca acesta sa execute sase ani de inchisoare.

Procurorii de la Parchetul Inaltei Curti l-au trimis in judecata pe Mircia Muntean in mai 2015, pentru accidentul in care a fost implicat, in 30 octombrie 2014, in Deva. Anchetatorii au stabilit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in masini stationate la culoarea rosie a semaforului, apoi a fugit de la locul accidentului. Mircia Muntean a fost gasit dupa 20 de minute de la producerea accidentului, in timp ce incerca sa sara un gard, pentru a se ascunde in tufisuri.

Citeste si Mircia Muntean, despre accident: Nu eram eu la volan. Totul e o facatura

Amintim ca, in septembrie 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu suspendare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar din 2004, cand era primar tot la Deva. Muntean a fost gasit vinovat de abuz in serviciu, pentru tranzactii nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat ca a traficat peste 200 de masini furate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Mircia Muntean eliberat inchisoare, #Mircia Muntean permisie inchisoare , #stiri Mircia Muntean