Ziare.com

PNL voteaza pentru inceperea urmaririi penale in dosarele lui Mitrea si Nastase

Marti, 24 Iunie 2008, ora 11:42

   

PNL voteaza pentru inceperea urmaririi penale in dosarele lui Mitrea si Nastase
Grupul PNL din Camera Deputatilor va vota, marti, pentru inceperea urmaririi penale in dosarele social-democratilor Miron Mitrea si Adrian Nastase.

"Aceasta decizie are ca fundament dorinta parlamentarilor liberali de a nu implica politicul in actul de justitie si de a nu transforma Parlamentul dintr-un for de dezbatere politica intr-o institutie care imparte dreptatea", informeaza un comunicat oficial remis marti de liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu.

Luni, dezbaterile pe baza raportului in cazul lui Miron Mitrea au pozitionat PD-L impotriva deputatului social-democrat, PSD impotriva avizarii inceperii urmaririi penale, iar PNL si PRM intr-o pozitie de simpatie, chiar daca au anuntat ca vor vota trimiterea dosarului in instanta.

PD-L, PNL si PRM au anuntat ca vor vota pentru inceperea urmaririi penale, PSD impotriva, in vreme ce UDMR si PC nu s-au pronuntat.

Dupa ce in sedinta de luni Camera Deputatilor a dezbatut solicitarile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a aviza urmarirea penala in cazul PSD-istilor Miron Mitrea si Adrian Nastase, marti urmeaza ca deputatii sa decida daca aproba sau urmarirea penala impotriva celor doi, prin vot secret cu bile.

Despre publicarea pe site-ul Camerei a referatului DNA in cazul Nastase, secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu a precizat ca nu s-a discutat nimic in cadrul sedintei Biroului Permanent. Potrivit regulamentului, Camera Deputatilor are dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor guvernului.

In cazul in care ministrul este si deputat, cererea se trimite spre examinare Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, care va elabora un raport pe care il inainteaza Camerei. Rapoartele Comisiei se inscriu cu prioritate in proiectul ordinii de zi, iar cererea se adopta cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor.

In cazul in care Camera Deputatilor decide sa ceara urmarirea penala, presedintele Camerei va adresa ministrului justitiei o cerere pentru inceperea urmaririi penale, potrivit legii.

De asemenea, el il va instiinta pe presedintele Romaniei pentru eventuala suspendare din functie a membrului guvernului a carui urmarire penala a fost ceruta.

Comisia juridica a finalizat rapoartele in cazurile Nastase si Mitrea, in primul caz decizand sa recomande plenului sa nu avizeze inceperea urmaririi penale, iar in cel de-al doilea caz nefacand nicio recomandare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

JOS CORUPTIA!!!!!

JOS CORUPTIA DIN PARLAMENT!!!
NE TREBUIE OAMENI NOI!!!

 

Izolare

Toate fortele politice trebuie sa depuna eforturi pentru intrarea in legalitate.Parlamentul nu este organ de instanta ci legiuitoare,el trebuie sa retina doar ca unul sau mai multi componenti ai sai este anchetat penal,sa ia cunostiinta despre acesta si sa accepte cercetarea penala pentru orice fapta comisa in afara cupolei parlamentului. Judecatorul da sentinta de vinovat sau nevinovat si nu altcineva. O propunere ar fi ca sa nu existe formula de NUP (neinceperea urmaririi penale) ci sa se judece si judecatorul hotareste. Daca dosarul este facut gresit sau cu intentie,atunci procurorul sa fie sanctionat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor