Ziare.com

Rapoartele lui Nastase si Mitrea, in dezbaterea Camerei Deputatilor

Luni, 23 Iunie 2008, ora 14:24

   

Rapoartele lui Nastase si Mitrea, in dezbaterea Camerei Deputatilor
Rapoartele deputatilor juristi in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea vor intra luni in dezbaterea plenului, iar marti se va da votul final in privinta avizarii sau nu a cererii DNA privind inceperea urmaririi penale a celor doi, a declarat secretarul Camerei, social-democratul Ioan Munteanu.

"Procedura este una destul de normala, ca si in celelalte situatii, respectiv Comisia prezinta raportul. Daca unul dintre cei doi doreste sa ia cuvantul la inceput, poate sa o faca asa cum poate sa o faca si la sfarsitul dezbaterilor, daca va fi cazul", a explicat secretarul Camerei Deputatilor.

Hotararile privind avizarea inceperii urmaririi penale se iau cu votul a doua treimi din numarul deputatilor, anunta NewsIn.

Munteanu a mentionat ca cel mai probabil votul final pentru cele doua hotarari va fi dat marti, in sesiunea de vot final.

Cat priveste publicarea pe site-ul Camerei a referatului DNA in cazul Nastase, Munteanu a precizat ca nu s-a discutat nimic in cadrul sedintei Biroului Permanent.

Camera Deputatilor are dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului. In cazul in care ministrul este si deputat, cererea se trimite spre examinare Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, care va elabora un raport pe care il inainteaza Camerei.

In cazul in care Camera Deputatilor decide sa ceara urmarirea penala, presedintele Camerei va adresa ministrului Justitiei o cerere pentru inceperea urmaririi penale, potrivit legii.

Comisia juridica a finalizat rapoartele in cazurile Nastase si Mitrea, in primul caz decizand sa recomande plenului sa nu avizeze inceperea urmaririi penale, iar in cel de-al doilea caz nefacand nicio recomandare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 655 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor