Ziare.com

Sedinta extraordinara a Camerei a inceput cu 247 de deputati

Miercuri, 13 August 2008, ora 11:28

   

Sedinta extraordinara a Camerei a inceput cu 247 de deputati
Sedinta Camerei Deputatilor a debutat in prezenta a 247 de parlamentari, mai mult decat doua treimi (220)- cat este necesar pentru avizarea urmaririi penale a social-democratilor Adrian Nastase si Miron Mitrea, ultimul fiind absent de la sedinta in jurul orei 11:30.

Presedintele de sedinta, liberalul Bogdan Olteanu, a informat miercuri, ca 247 de parlamentari si-au anuntat prezenta in sala, din totalul de 328, 81 fiind absenti.

Pe ordinea de zi se afla, in afara de avizarea cererilor DNA in cazurile Mitrea si Nastase, validarea a 14 deputati, insa acest punct va fi luat in discutie dupa ce premierul Tariceanu va prezenta un raport privind efectele inudatiilor si interventia grupurilor parlamentare pe acest subiect.

Astfel, vor fi validate cate zece mandate din partea PNL si PD-L (cinci pentru fiecare partid - n.r.), trei UDMR si unul PSD. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, sunt 314 mandate validate. In situatia in care s-ar valida cei 14 noi deputati, atunci numarul total ar fi de 328, iar cvorumul, necesar unei decizii in cazurile Nastase si Mitrea ar fi de 219, adica de doua treimi.

PSD si PC - parteneri de alianta - au informat ca deputatii celor doua formatiuni vor vota conform constiintei. PNL si PRM au anuntat marti, la finalul consultarilor de la Cotroceni pe tema justitiei, ca vor vota miercuri pentru inceperea urmaririi penale impotriva deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea, sustinand ca actul de justitie nu poate fi impiedicat de masuri legislative sau administrative.

Camera Deputatilor s-a reunit miercuri in sedinta extraordinara pentru a da votul pe solicitarile DNA privind inceperea urmaririi penale a deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor