Ziare.com

Uniunea Nationala a Judecatorilor va ataca votul in cazul Mitrea si Nastase

Miercuri, 13 August 2008, ora 18:21

   

Uniunea Nationala a Judecatorilor va ataca votul in cazul Mitrea si Nastase
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a anuntat ca va ataca in contencios votul Camerei Deputatilor in cazurile Mitrea si Nastase si acuza clasa politica de faptul ca nu face altceva decat sa confirme temerile Comisiei Europene cu privire la lupta anticoruptie.

"Pentru ca votul exprimat de Camera Deputatilor nu este un vot politic si niciunul care sa tina de exercitarea atributiilor legislative, cu care a fost investita de Constitutie, UNJR, tocmai pentru a restabili macar la nivel moral locul si rolul puterii judecatoresti, va ataca votul dat asupra responsabilitatii penale a unor deputati considerand acest act, concretizat in urma votului negativ exprimat, ca unul ce nu tine de rolul legislativ al Camerei Deputatilor", sustine presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan.

Presedintele UNJR afirma ca are in vedere posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala, avand in vedere modul in care deputatii si Comisia speciala numita in vederea analizarii solicitarilor Ministerului Public s-au comportat prin "incalcarea grava a atributiilor puterii judecatoresti".

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) se declara surprinsa de votul prin care Camera Deputatilor a respins solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale fata de doi deputati, fosti ministri, cerere care nu vizeaza declaratii politice si care nu au nici o legatura directa cu activitatea politica a celor doi parlamentari, motiv pentru care votul ar fi fost normal sa fie, intr-o societate democratica, unul formal, pozitiv.

Camera Deputatilor a decis, miercuri, ca DNA nu poate incepe cercetarea penala a lui Nastase si a lui Mitrea.

"In acest moment, noi, astazi stim un lucru, ca nu poate sa continue cercetarea penala", a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu. El a precizat ca, teoretic cel putin, se poate discuta despre posibilitatea reluarii votului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1556 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca acest UNJR face ce spune, cel putin,avem dovada unei delimitari

Daca Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania,va face acest demers, atunci, avem in fata un act de inacceptare a exercitarii unor functii a Camerei Deputatilor, prin reprezentantii lor,deputatii. As zice, chiar ca merita un vot de blam,acest forum, care nu apara interesele natiunii, ci doar pe cele ce-i privesc personal. In acest contest, sant de acord cu aceasta uniune.

 

@koko51955

in sfarsit un comentariu decent,la obiect,chiar daca usor inadecvat juridic.Vezi ca se poate sa nu vezi peste tot neo.., secu...,etc.? Nu te simti mai bine,koko51955??

Vlad

Ma simt bine cand spun ce cred, ce ma doare si cat ma pricep. Nu sant nici ziarist si nici nu sant adeptul comunisto-securistilor.Am fost torturat,de acestia din urma, deci...multumesc ptr comentariu

SINGURA SOLUTIE INCA O REVOLUTIE !! Asta am strigat la Piata Universitatii in 1990

dar au adus minerii!
Acesti nemernici s-au inradacinat bine de tot, nu cred ca cineva ii mai poate da la o parte!
Noi ne spunem parerea aici dar nu se intampla nimic!
Sunt curios cum o sa raspunda Uniunea Europeana la o asemenea hotarare rusinoasa!
Trebuie ca toata lumea care e impotriva sa-i bombardeze Comisia Europeana si Parlamentul European cu emailuri de nemultumire! Pana nu le mai functioneaza serverul!
Sa inteleaga si ei ca o asemenea hotarare e cangrenoasa!

mitinguri, mitinguri, mitinguri

Pe cind un miting, doua-trei mitinguri de amploare cu
minim 50.000 de manifestanti protestind impotriva sparlamentarilor ticalosi si odiosi?

Chiar nu exista o ONG care sa ne adune, pe noi bizonii revoltati si unii chiar treziti la realitate?

Propun si pancarte cu pozele lui nastase oo si mitrea si alti sparlamentari si cu textul: "Priviti-i! Ei au voie sa fure!"

Bizonilor, treziti-va, pina nu va fi prea tirziu!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor