Votul in cazurile Nastase si Mitrea, la toamna sau in sesiune extraordinara

Marti, 24 Iunie 2008, ora 18:00
1448 citiri
Votul in cazurile Nastase si Mitrea, la toamna sau in sesiune extraordinara

Camera Deputatilor va relua votul in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea intr-o sesiune extraordinara sau in cea de toamna, conducerea forului legislativ neluand nicio decizie marti din cauza lipsei de cvorum, a declarat secretarul Camerei, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Munteanu a explicat ca deja s-a votat in plen, marti, ca sesiunea Camerei sa se incheie dupa sedinta comuna de miercuri, iar lipsa de cvorum din Biroul Permanent nu a putut aduce o noua hotarare, asa cum solicitase liderul grupului PD-L Cristian Radulescu, anunta NewsIn.

"In mod normal, daca discutam de regulament, dosarele pot fi discutate nu separat, ci si alaturi de proiecte de legi. Sesiunile extraordinare se fac doar pe proiecte de legi. Dar in situatia in care se face sesiune extraordinara sa discutam proiecte de legi, sunt cateva, chiar importante, care ar putea fi discutate in aceasta vara, atunci pot fi puse in ordinea de zi si cele doua materiale", a afirmat Munteanu.

Secretarul Camerei a mai mentionat ca decizia convocarii unui alt Birou Permanent apartine presedintelui, dar a adaugat ca este putin probabil ca deputatii sa se adune, atata timp cat stiu deja ca sesiunea se incheie.

La sedinta de marti a Biroului Permanent au participat doar 6 dintre cei 13 membri ai forului: presedintele Bogdan Olteanu, vicepresedintii Ioan Oltean (PD-L), Lucian Bolcas (PRM), Valer Dorneanu (PSD), chestorul Kelemen Hunor (UDMR) si secretarul Ioan Munteanu (PSD).

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat marti ca va convoca o sedinta a conducerii acestui for pentru a se stabili procedura dupa anularea votului in cazurile cererilor DNA de incepere a urmaririi penale a lui Miron Mitrea si Adrian Nastase.

Votul pentru cererile DNA de incepere a urmarire penala in cazurile fostilor ministri, deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase, a fost declarat nul, din cauza neintrunirii numarului minim de sustineri, respectiv 220. Din numarul total de 329 de deputati au fost prezenti doar 208, iar cererile DNA se adopta cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#vot, #amanare, #Miron Mitrea, #caz, #Adrian Nastasee , #Adrian Nastase
Comentarii
C
Corsarul
rank 1
Basescu daca vindea toata floata si toate porturile fluvile si maritime nu facea avera lui Nastase din JIMBOLIA(petrol vandut Serbiei), Bancorex si PRIVATIZAR