Camera Deputatilor nu stie ce sa faca cu dosarul Mitrea

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 13:01
2006 citiri
Camera Deputatilor nu stie ce sa faca cu dosarul Mitrea

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat marti ca Biroul Permanent al Camerei nu a putut lua nicio decizie in privinta solicitarii DNA de aviz pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru, deputatul Miron Mitrea, din cauza faptului ca nu a existat cvorum, inregistrandu-se un mare numar de absenti.

Olteanu a mai spus ca totusi membrii prezenti au luat in discutie sesizarea DNA, opiniile fiind insa impartite. Desi discutia a fost consultativa, la cererea reprezentantilor PD-L , presedintele Camerei a decis sa sesizeze personal Consiliul Superior al Magistraturii pentru a obtine cat mai repede un punct de vedere cu privire la modalitatea in care dosarul Mitrea va fi administrat.

"Situatia este fara precedent, este pentru prima oara cand ne confruntam cu o asemenea situatie dupa 1989", a declarat Olteanu, referindu-se la faptul ca DNA a trimis Camerei Deputatilor dosarul complet al cauzei, desi, potrivit legilor in vigoare, pana cand acesta este trimis instantei informatiile din dosar trebuie sa fie secrete.

"Exista riscul ca, facand public dosarul, sa se compromita anchetarea si judecarea cauzei", a mai spus Bogdan Olteanu, care a precizat ca va adresa personal, chiar astazi, cererea presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, pentru ca se stabili daca dosarul va ajunge in plenul Camerei Deputatilor sau doar in Comisia Juridica.

Olteanu a mai spus ca va discuta personal cu Lidia Barbulescu pentru a obtine cat mai rapid un raspuns din partea magistratilor din CSM, raspuns care va fi facut public imediat, urmand ca luni, 5 mai, sa fie convocati toti membrii Biroului Permanent si liderii de grupuri parlamentare pentru a putea fi luata o decizie in cazul avizului cerut de DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni Camerei Deputatilor avizul de incepere a urmaririi penale a fostului ministru, deputatul Miron Mitrea, intr-un dosar disjuns din dosarul Zambaccian, deschis deputatului Adrian Nastase.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
#Camera Deputatilor, #Miron Mitrea, #DNA, #aviz , #DNA