Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Mitrea: Am aflat de la televizor ca DNA m-a trimis in judecata

Vineri, 06 Martie 2009, ora 12:15
1293 citiri
Mitrea: Am aflat de la televizor ca DNA m-a trimis in judecata

Miron Mitrea dezvaluie ca a aflat ca a fost trimis, joi, in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie nu printr-o instiintare, cum ar fi fost, poate, normal, ci de la televizor.

"Aflu de la televizor ca DNA m-a trimis in judecata", scrie Mitrea pe blogul sau.

"Foarte bine. Doar pentru asta mi-am dat demisia din Parlament la inceputul lui septembrie. Dosarul meu trebuia sa ajunga in justitie, unde sa imi probez nevinovatia.

Un lucru normal intr-un stat de drept, in care nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege", mai sustine Mitrea.

Pe de alta parte, desi si-a dorit ca dosarul sau sa ajunga in instanta, pesedistul spune ca asta nu inseamna ca si-a schimbat in vreun fel parerea despre natura dosarului respectiv.

"In acelasi timp, vreau sa se inteleaga ca nu mi-am schimbat parerea referitoare la modul in care a fost instrumentat dosarul.

El a fost intocmit de procurori politici pentru scopuri politice. Cei care au urmarit cu atentie lupta politica pe care am dus-o in ultimele luni inteleg si de unde vin razbunarile", a adaugat Miron Mitrea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va incepe, in data de 16 aprilie, judecarea dosarului in care social-democratul Miron Mitrea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de coruptie.

Miron Mitrea a fost trimis in judecata, in 5 martie, de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct al ISC, suma reprezentand contravaloarea lucrarilor la casa mamei senatorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul ministru in cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (M.L.P.T.L.), in perioada 2000-2004, este acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea de coruptie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Miron Mitrea DNA, #Mitrea judecata politic , #DNA