Marian Sarbu: Ar fi natural, legitim si placut sa lucrez cu Miron Mitrea

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 17:02
2549 citiri
Marian Sarbu: Ar fi natural, legitim si placut sa lucrez cu Miron Mitrea
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD Marian Sarbu considera ca Ion Iliescu nu ar trebui sa mai ocupe nici functii executive dar nici onorifice in partid si se arata dornic sa intre in echipa de conducere propusa de Miron Mitrea.

"Daca domnul Mitrea ar deveni presedintele partidului ar fi natural, legitim si pentru mine si placut sa lucrez cu dansul in aceeasi echipa", a declarat Sarbu, reamintind ca a venit odata cu acesta in partid si au lucrat foarte bine impreuna.

Marian Sarbu a precizat insa ca acest lucru ar fi probabil in situatia in care Cristian Diaconescu ar refuza sa candideze la sefia partidului, lasand sa se inteleaga ca ar fi de asteptat ca acesta sa isi precizeze cat mai curand pozitia.

Pe de alta parte, Marian Sarbu a avut o pozitie neasteptata fata de situatia lui Ion Iliescu in partid, declarand transant ca "o functie onorifica pentru domnul Iliescu nu este dezirabila, ca principiu".

Sarbu a explicat ca pozitia ocupata de presedintele de onoare al PSD "nu a fost un lucru bun si uneori ne-a adus unele deservicii pt ca ne-a pus in situatia sa acceptam pozitii in care nu credeam, datorita autoritatii sale".

"Domnul Iliescu reprezinta ceva mai mult decat o functie executiva sau onorifica", a mai spus diplomatic Marian Sarbu, adaugand si ca nu este nevoie de asa ceva "intr-un partid care are probleme importante.

Chiar daca a precizat in fata jurnalistilor ca nu trebuie pus "in antiteza cu domnul Iliescu" pentru ca ar fi "o mare prostie", Marian Sarbu nu a dorit sa explice foarte clar ce pozitie ar trebui sa mai ocupe fondatorul PSD in partid.

"Nu ma deranjeaza niciodata iesirile publice ale cuiva, e normal sa existe. Dar au existat decizii ale partidului si conducerii pe vremea domnului Geoana care nu au fost in concordanta cu felul in care a vazut lucrurile domnul Iliescu si am lasat impresia ca uneori cantam pe doua voci", a precizat Sarbu.

Acesta nu este singurul lider marcant al PSD care indrazneste sa puna sub semnul intrebarii pozitia lui Ion Iliescu in partid. Vasile Dancu, unul dintre liderii marcanti ai Grupului de la Cluj, a sustinut in repetate randuri in ultimele zile necesitatea ca PSD sa se desprinda de Ion Iliescu si "de toata echipa lui conservatoare venita din vechiul sistem", declaratii care l-au scos din sarite pe presedintele de onoare al partidului care a replicat dur.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Marian Sarbu Mitrea, #Sarbu Iliescu, #echipa conducere Mitrea, #candidaturi presedintie PSD , #Ion Iliescu