Miron Mitrea: Nu toti din PSD sau PNL il sustin pe Sorin Oprescu

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 21:15
1787 citiri
Miron Mitrea: Nu toti din PSD sau PNL il sustin pe Sorin Oprescu

Miron Mitrea, viitorul sef de campanie al lui Sorin Oprescu pentru alegerile din 2012, a dezvaluit ca actualul primar al Capitalei nu se bucura de sustinere suta la suta nici in PSD si nici un PNL.

Referindu-se la momentele tensionate din USL, cand Partidul Conservator a anuntat ca-l sustine pe Cristian Popescu Piedone la Capitala, ulterior acesta afirmand ca nu doreste sa candideze impotriva lui Sorin Oprescu, Miron Mitrea a declarat ca "nu toti membrii PSD sau toti membrii PNL spun ca e bine ca-l sustinem pe Sorin Oprescu. Intotdeauna exista un 5-10 la suta care au o alta opinie. Avem dreptul la perceptii diferite".

In cadrul unui interviu acordat Evenimentul Zilei, Mitrea a spus ca tensiunile cu Partidul Conservator de la acea vreme au fost determinate de "o pripeala".

Tensiuni in USL? Reprezentantii PC au parasit sedinta Uniunii (Video)

"Cred ca a fost un moment in care s-au pripit si nu au stat mai mult sa se gandeasca (sic!) care este situatia. Cred ca a fost o lipsa de abilitate a noastra, a celorlalti, fata de modul in care am privit aceasta nominalizare a lui Sorin Oprescu. E si o inegalitate in protocol, care spune ca pentru Bucuresti cei doi copresedinti decid. Crin Antonescu a spus, si public si in privat, ca el a vorbit cu Daniel Constantin, adica ii luase acordul, poate ca nu a fost continua discutia si nu s-a asteptat, nu a stiut momentul", a explicat Mitrea.

Ponta anunta ca Mitrea va conduce campania PSD pe Bucuresti

Recunoscand ca relatia cu Partidul Conservator este atipica, pesedistul a subliniat ca "este un partid mult mai mic decat celelalte doua. USL nu este facut in mod egal, nu este facut din trei partide care au stat la masa, ci este facut din PSD si ACD".

Legat de visul mai vechi al Opozitiei de suspendare a lui Traian Basescu, Mitrea a reiterat ca "daca suntem politicieni seriosi, nu ne sculam dimineata cu gandul sa gasim un motiv sa-l suspendam pe presedinte. Se poate discuta despre suspendare in momentul in care incalca Constitutia. Nu cred ca Traian Basescu nu va numi un prim-ministru din partea majoritatii".

Oprescu a plecat din PSD din cauza lui Vanghelie

Intrebat care mai este relatia sa cu fostul presedinte al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, Miron Mitrea a precizat ca s-a intalnit si a discutat cu acesta despre candidatura lui Oprescu.

"Nu-mi dau seama care este pozitia lui acum. Nu cred ca este foarte comoda, dupa ce a fost eliberat din functie. E mai greu de lucrat cu un om care este intr-o pozitie incomoda. M-am intalnit cu el, am discutat. Pana la urma problema lui este faptul ca nu-l iubeste pe Sorin Oprescu. De aceea a plecat Sorin din partid, in 2008. A candidat, a ajuns primar independent", a spus Miron Mitrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#miron mitrea campanie oprescu, #miron mitrea relatie partidul conservator, #Miron Mitrea Vanghelie , #PSD