Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Miron Mitrea: PDL nu va micsora numarul de parlamentari

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 21:57
2923 citiri
Miron Mitrea: PDL nu va micsora numarul de parlamentari
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Miron Mitrea este de parere ca PDL nu va avea curajul sa respecte tema de campanie a presedintelui Basescu privind micsorarea numarului de parlamentari intrucat o asemenea decizie ar fi impotriva intereselor propriilor parlamentari.

"Parerea mea este ca actuala Putere nu va schimba numarul de parlamentari, pentru ca ei sunt cei care pierd, nu altii, nu va reusi sa vina cu o noua lege uninominala, intr-un singur tur si sper ca nu vor reusi sa vina nici cu comasarea alegerilor. ... Sunt acum 450 de parlamentari. Fiecare dintre partide are o suta si ceva.

La PDL, 170. Sa spunem ca se fac 300. Daca se fac 300, sa spunem ca PDL-ul va lua 30%, ceea ce este imens - de doua ori cat au acum - inseamna ca iau 100. Noi, indiferent ce se intampla, cand facem calculul, chiar la 300, vom avea 2-3 parlamentari mai mult decat avem acum. Deci parlamentarii nostri sunt confortabili.

Chiar cu micsorarea numarului de parlamentari, ma refer la USL, ei nu pierd numarul de mandate", a declarat Mitrea, duminica, la Europa FM.

Mitrea: Vanghelie - in spatele atacurilor la Oprescu, Boc l-a pacalit pe Basescu

Miron Mitrea este convins ca, in ceea ce priveste numarul de parlamentari, PDL este intr-o situatie dificila.

"Cel care este intr-o situatie dificila este PDL-ul. PDL-ul cu UNPR-ul au impreuna acum 200 si ceva de parlamentari. Impreuna nu vor putea trece nici 100 de parlamentari. Se injumatatesc. Deci nu vor face asta", a mai spus Mitrea.

Miron Mitrea, care este si seful de campanie al PSD pentru Capitala, a mai apreciat ca actuala Putere face presiuni asupra candidatilor USL la sectoarele Bucurestiului, pentru a-i incorpora in propria echipa.

"Vor fi trei sectoare la ACD si trei sectoare la PSD. Evident, va fi sectorul 1, cu domnul Chiliman, va fi sectorul 4, din partea PC-ului, cu domnul Cristian Popescu Piedone si va fi sectorul 5, cu domnul Marian Vanghelie.

Astia stim ca sunt candidatii, foarte probabili. 99%, totdeauna, nu stiu, poate omul nu mai vrea sa candideze - nu poti sa spui 100%. Nu ne punem problema ca acesti candidati ar trebui inlocuiti sau ar trebui cautati alti oameni pentru ei".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#miron mitrea parlamentari pdl, #miron mitrea campanie locale bucuresti , #PSD