Mitrea nu anunta la Consiliul National tandemul cu Diaconescu

Joi, 04 Februarie 2010, ora 11:25
1587 citiri
Mitrea nu anunta la Consiliul National tandemul cu Diaconescu
Foto: Antena 3

Miron Mitrea a declarat, joi, inainte de a intra la Consiliul National al PSD, ca nu va anunta un tandem cu un alt candidat la presedintia partidului, Cristian Diaconescu.

"Nu va asteptati sa fie astazi anuntul oficial privind un tandem. Intentia mea si a lui exista, va trebui sa vedem ce spun colegii in teritoriu", a declarat Mitrea.

Potrivit spuselor sale, echipa Mitrea-Diaconescu depinde si de deciziile pe care le va lua comitetul executiv al PSD in legatura cu statutul partidului.

"In functie de decizia privind cum se va desfasura votul, vom lua o decizie", a precizat Mitrea. Acesta a vrut sa precizeze nici ce functii ar urma sa imparta cu Diaconescu. "In afara de simpatia si stima reciproca, am constatat ca exista o dorinta la nivelul filialelor sa fim impreuna", a adaugat Miron Mitrea.

Fostul ministru al Transporturilor si-a tiparit deja pliante, pentru campania electorala care va urma. "Am facut un material de prezentare in care scriu ce parere am despre ce inseamna cinci ani cu Mircea Geoana in fruntea PSD", a spus Mitrea.

Surse citate de Mediafax au afirmat ca Diaconescu si Mitrea au convenit sa refaca "tandemul" pe care l-au negociat initial, inaintea depunerii candidaturii lui Mitrea la sefia PSD.

Sursele citate au mai aratat ca Diaconescu si Mitrea au convenit sa faca un anunt privind acest "tandem" joi, la Consiliul National, deci intr-un for statutar al partidului.

Nastase mentine suspansul

Nici presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, nu a vrut sa comenteze in legatura cu un eventual tandem Mitrea-Diaconescu, explicand ca nu a fost rugat sa le fie purtator de cuvant.

In ceea ce priveste candidatura sa la presedintia partidului, Adrian Nastase a afirmat ca mentine suspansul si ca anuntul il va face "intr-un sens sau in altul, in cadrul de partid".

"Cred ca aceste dezbateri, dar si discutiile de pe coridoare, vor fi un moment de relansare pentru partid", a mai spus liderul PSD.

"Mai important e sa vedem ce vrem"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de parere ca un subiect mai important decat candidaturile la sefia partidului este stabilirea directiilor directoare pentru partid.

"Mai important e sa vedem ce vrem. Daca avem capacitatea sa facem o analiza de fond, sa tragem concluziile necesare si liniile directoare pe care sa mergem, intr-un cadru colegial", a afirmat Ion Iliescu, adaugand ca misculatiile "misculatiile" sunt distrugatoare pentru PSD.

In cadrul Consiliului National organizat joi vor fi anuntate numele celor care vor candida la presedintia partidului. Pana acum, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Andrei Alexandru s-au inscris in cursa, dar lista s-ar putea ingrosa cu nume grele din partid.

Adrian Nastase sau edilul Constantei, Radu Mazare, sunt printre cei care si-ar putea anunta intentia de a-i lua locul lui Mircea Geoana. In plus, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu este exclus sa apara si alte nume surpriza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Miron Mitrea Consiliul National PSD, #Mitrea candidatura PSD , #PSD