Mitrea: PSD isi da cu stangul in dreptul, ne faultam singuri

Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 18:36
2351 citiri
Mitrea: PSD isi da cu stangul in dreptul, ne faultam singuri
Foto: Inpolitics

Senatorul PSD Miron Mitrea isi critica propriul partid, din cauza propunerii ca senatorii sa fie alesi de consilierii locali.

"Asadar, n-a fost de ajuns ca guvernul Boc s-a umplut de ridicol cu gluma sa de proiect de modificare a Constitutiei, in care Parlamentul inca mai ratifica aderarea Romaniei la NATO. Trebuia ca si principalul partid de opozitie sa-si dea cu stangul in dreptul. Iar decizia de a ne faulta singuri s-a luat din nou pe sest, ca pe vremea lui Geoana, fara ca macar noi, senatorii PSD, sa fim intrebati ce parere avem. Am fost pusi din nou in fata faptului implinit, ba, mai mult, am aflat de la radio ce vrea sa faca partidul", a spus Mitrea, intr-un comentariu pe blog.

El a continuat atacul, spunand ca asteapta din februarie ca astfel de practici sa dispara din PSD si sa fie reinstaurata democratia, pe care o considera o "minune".

"Cum sa le iei dreptul cetatenilor sa-si aleaga direct reprezentantii? Cum sa faci astfel de diferente? Unde vrem sa ne intoarcem, la votul cenzitar, cand numai cei cu un anumit statut social hotarau in numele tuturor? Stiu ca anumiti lideri locali viseaza sa controleze ei si puterea centrala. Dar cred ca aceasta ambitie este la fel de periculoasa pentru democratie ca si o conducere centrala dictatoriala. Puterea trebuie impartita intre centru si teritoriu", a adaugat Mitrea.

Totusi, senatorul PSD nu pierde ocazia pentru a ataca guvernul Boc, spunand ca nu poate sa dea copy-paste la vechiul text, sa-l modifice putin si sa spuna ca face reforma statului.

"Reforma statului e ceva mult mai profund decat modificarea unor cifre si denumiri. Reforma statului inseamna sa faci niste mecanisme sa functioneze eficient. Ca sa folosesc o comparatie draga domnului Boc, sa le faci sa functioneze eficient ca un tanc american prin nisipul din Irak", a spus Mitrea, facand referire la recenta gafa a premierului.

In schimb, sentaorul propune ca Senatul sa aiba un rol de reprezentare a comunitatilor locale si de avizare, la nivel national, a legislatiei europene, iar Camera Deputatilor sa aiba rolul de principal decident asupra legislatiei nationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Miron Mitrea Constitutie, #PSD schimbare Constitutie , #PSD