Mitrea: Simplificarea procedurilor de excludere din PSD, o greseala

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 17:48
1848 citiri
Mitrea: Simplificarea procedurilor de excludere din PSD, o greseala

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat vineri ca facilitarea demersurilor de excludere din partid arata faptul ca "tandemul Geoana-Vanghelie" incearca sa intipareasca in PSD "principiul bolsevic".

Intrebat de NewsIn daca amendamentul privind posibilitatea excluderii din PSD a unui membru al Consiliului National doar printr-o decizie a Comitetului Executiv il vizeaza pe el personal, Miron Mitrea a raspuns: "Nu stiu daca este un amendament cu dedicatie, dar probabil ca tandemul Mircea Geoana-Marian Vanghelie ma doreste de multa vreme afara din partid".

"Insa ideea in sine este gresita pentru ca, in loc sa construiesti un partid solidar, unit, vrei sa dai mai usor oameni afara, pe cei care nu sunt de acord cu tine", a adaugat el.

Mitrea sustine ca adoptarea de catre Congres a acestor amendamente ar crea un climat de intoleranta in interiorul partidului.

Mitrea cere boicotarea Congresului PSD

"Este grav. Pe mine nu cred ca m-a auzit vreodata cineva spunand 'Hai sa-l dam afara pe cutare'. Dar asta este spiritul care se incearca sa fie creat, de intrasigenta, de intoleranta. Este principiul 'cine nu e cu noi, e impotriva noastra', principiul tipic bolsevic", a declarat Mitrea, pentru NewsIn.

Social-democratul este si impotriva amendamentului prin care conducerea partidului sa fie aleasa pe o lista inchisa ce-i cuprinde pe sustinatorii candidatului castigator la functia de presedinte al partidului.

"Este singura solutie ca tandemul Geoana-Vanghelie sa castige", a precizat contracandidatul lui Geoana.

Mitrea sustine ca este impotriva reducerii atributiilor Consiliului National al PSD, preconizata prin proiectul de modificare a statutului, for despre care a spus ca este "greu de controlat si de speriat" de catre conducerea partidului de la un moment sau altul.

Noul statut PSD: Se pregateste "debarcarea" liderilor incomozi?

Procedura de excludere din PSD, inclusiv a persoanelor cu functie in partid, ar putea fi simplificata, prin noul Statut, iar Comitetul Executiv sa aiba un cuvant decisiv, potrivit unui document intern obtinut de NewsIn.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Miron Mitrea statut PSD, #Mitrea excludere PSD, #Mitrea tandem Geoana Vanghelie, #Mitrea Congres PSD , #PSD