Mitrea: Vasile Blaga s-ar bate frumos la Primaria Capitalei, dar nu ar castiga

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 22:03
2702 citiri
Mitrea: Vasile Blaga s-ar bate frumos la Primaria Capitalei, dar nu ar castiga
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Miron Mitrea, desemnat luni drept coordonatorul de campanie al PSD pe Bucuresti, spune ca Sorin Oprescu porneste in cursa electorala de la 67% si, cu toate ca PDL are politicieni capabili sa se bata pentru Primaria Capitalei, inclusiv Vasile Blaga, niciunul dintre ei nu l-ar putea invinge pe actualul edil sef.

Miron Mitrea a precizat pentru Ziare.com ca va lucra foarte strans cu Sorin Oprescu si cu echipa lui de campanie si a explicat de ce nu a dorit sa candideze el insusi la Primaria Capitalei.

"Nu candidez eu la Bucuresti pentru ca Sorin Oprescu este cel care candideaza. Asa cum a fost si in 2008, cand partidul m-a nominalizat, am spus 'daca merge Sorin Oprescu, eu nu merg impotriva lui'. Lucram de prea multa vreme impreuna ca sa devenim adversari. Cu Sorin Oprescu nu am fost niciodata adversar", ne-a declarat Miron Mitrea.

Intrebat cum au primit colegii de la PSD Bucuresti decizia conducerii USL, Miron Mitrea a raspuns ca toti cei cu care a reusit sa discute pe aceasta tema au fost foarte multumiti.

"Nu am reusit sa vorbesc cu Marian Vanghelie, dar, dupa cum stiti, in organizatia de Bucuresti a avut loc in urma cu cateva luni o schimbare, a fost numit un Birou de Coordonare. Am vorbit cu toti cei din acest birou, o sa ne vedem saptamana asta sa punem lucrurile la punct. O sa contactez organizatiile de sector, am inceput deja, am vorbit cu unele dintre ele, iar cu cei cu care am vorbit pana acum sunt foarte multumiti. Ei au in general o experienta foarte buna in legatura cu campaniile conduse de mine, le-am castigat pe toate", a declarat Miron Mitrea.

USL se lauda cu sprijinul pentru Oprescu, primarul vorbeste despre un "parteneriat moral"

Pe de alta parte, acesta a precizat ca nu s-au repartizat inca nominalizarile la sectoare intre cele trei partide care constituie USL.

"Cu exceptia celor trei sectoare care sunt ocupate acum de primari ai USL, 1,4 si 5, celelalte sectoare nu s-au repartizat inca intre partide, cu atat mai putin nu s-au stabilit candidatii", a explicat senatorul PSD.

Miron Mitrea a confirmat faptul ca USL inca mai face sondaje pentru desemnarea candidatilor la sectoarele 2,3 si 6, dar nu si la Primaria Capitalei.

"La Primaria Capitalei jocul este inchis", a subliniat el.

Miron Mitrea este convins ca pana la urma se vor linisti apele in USL, in ciuda faptului ca presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat luni ca PC nu il va sustine pe Sorin Oprescu ci pe Cristian Popescu Piedone la Primaria Capitalei.

PC merge singur in alegerile locale si nu il sustine pe Oprescu

"Eu nu am discutat cu PC, dar am inteles de la Crin Antonescu ca el a discutat cu Daniel Constantin, care stia despre ce e vorba. Eu sunt convins ca Cristian Popescu Piedone va candida la sectorul 4 din partea USL. Am convingerea asta", a explicat Mitrea.

Senatorul PSD a refuzat sa dezvaluie care este candidatul PDL de care USL s-ar teme cel mai tare in cursa pentru Primaria Capitalei.

"Nu cred ca vor putea scoate un candidat dificil de data asta. Sigur, ei au cativa politicieni care stiu sa se bata pentru functia de primar, dar nu cred ca vor candida, sunt convins ca nu", a punctat el.

Intrebat direct daca Vasile Blaga ar fi un candidat periculos si cu sanse de aceasta data, Miron Mitrea a raspuns "Nu, dar, daca ar fi un candidat, ar fi un candidat care s-ar bate frumos. Vasile stie sa se lupte, dar nu poate sa castige. In situatia politica in care se gaseste PDL nu cred ca exista candidat in Bucuresti care sa ii puna probleme lui Sorin Oprescu", adaugand si ca in sondaje Sorin Oprescu este situat la 67% in preferintele electoratului.

In privinta aspectelor financiare, coordonatorul de campanie al PSD Bucuresti a sustinut ca acest subiect nu a fost inca abordat.

"Nu am discutat, vom discuta. Abia luni s-a facut nominalizarea, iar poimaine (n.red: joi) vom avea prima sedinta oficiala. Trebuie sa stabilim mai intai schema de organizare, in care intra PSD, PNL, PC si echipa lui Sorin Oprescu. Dupa ce punem lucrurile la punct si ne facem echipa discutam si despre bani", ne-a declarat Miron Mitrea.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Sorin Oprescu USL, #Miron Mitrea Oprescu primarie, #Oprescu alegeri primarie , #PSD