Reportaj Ziare.com: Concurs de cascat la Scoala de vara a TSD (Galerie foto)

Sambata, 13 Septembrie 2008, ora 17:41
4324 citiri
Reportaj Ziare.com: Concurs de cascat la Scoala de vara a TSD (Galerie foto)

Scoala de vara a tinerilor social democrati, care se desfasoara in acest weekend la Mamaia, este atat de plictisitoare incat jurnalistii i-au cerut lui Miron Mitrea sa le dea o stire.

Acesta s-a conformat si l-a numit pe primul ministru desemnat vineri de PD-L, Theodor Stolojan, "primul premier care s-a privatizat in functie" - expresie pe care, spune Mitrea, a gandit-o mult.

Miron Mitrea le-a vorbit tinerilor si despre provocarile votului uninominal. Mitrea a sustinut ca schimbarea introdusa de noul tip de vot este o combinatie intre votul proportional, care s-a pastrat, si desemnarea uninominala in colegii.

"Este o struto-camila care creeaza dificultati mari", a sustinut fostul deputat, aratand ca el nu este prea incantat de acest sistem si aratandu-si preferinta pentru un sistem uninominal majoritar, intr-un singur tur, in care sa nu existe redistribuiri.

Seful de campanie al PSD a recunoscut insa ca uninominalul este "un pas inainte" pentru PSD, dar ca acest sistem incurca strategia PSD, intrucat va obliga partidul sa se concentreze pe colegiile mai slabe.

"Alegerile nu se vor castiga sau pierde in colegiile puternice, ci in cele slabe", a spus el.

Pesedistii stau cuminti pe scaune si asculta discurs dupa discurs. Unii reusesc sa puna si intrebari intre cateva cascaturi succesive.

O tanara social democrata l-a intrebat pe Marius Pieleanu, un personaj care sta mult in lumina reflectoarelor in ultima perioada, cum trebuie sa fii ca sa ai succes la alegeri - tanar sau cu experienta. "Sa ai bani!", i-a raspuns pragmatic Pieleanu.

Albinuta pesedista, Ana Birchall, sta in primul rand. Din cand in cand mai casca si isi mai verifica telefonul mobil. E clar, cascatul se ia. Plictisita, il aproba din cap pe Miron Mitrea care a inviorat atmosfera cu discursul sau.

Ropotele de aplauze il trezesc insa pe Robert Negoita, unul dintre candidatii PSD la parlamentare, care atipise pe unul din scaunele din fata tinerilor social democrati. Probabil continua sa viseze la vizita in spatiu pe care si-o doreste atat de mult.

Tinerii primesc sfaturi dupa sfaturi - pe care probabil nu le vor pune niciodata in practica. "Daca nu faci politica pentru noaptea aia de duminica, la alegeri, si o faci ca sa fii ministru, faci politica degeaba", i-a avertizat Mitrea.

Pauzele lungi si dese sunt cheia marilor succese chiar si la scolile de vara. Cand vine pauza, atmosfera mai capata culoare. Ana Birchall si Lavinia Sandru isi fac simtita prezenta. Noroc ca urmeaza concursul de miss, ca sa putem vedea ce pot si ce stiu tinerele din PSD.

Surse bine informate ne-au anuntat ca si Mircea Geoana va ajunge la Mamaia, in cursul serii.

Vezi mai jos imagini graitoare de la Scoala de vara a TSD

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#scoala vara, #TSD, #PSD, #Miron Mitrea, #Ana Birchall, #Lavinia Sandru , #PSD