Miron Mitrea vrea ca parlamentarii sa aiba acces total la dosarul sau

Miercuri, 30 Aprilie 2008, ora 13:18
1107 citiri
Miron Mitrea vrea ca parlamentarii sa aiba acces total la dosarul sau

Miron Mitrea a declarat, marti seara, la Targu Mures, ca ar vrea ca toti deputatii sa aiba acces integral la dosarul lui, desi presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a spus ca parlamentarii nu vor vedea dosarele ci se vor pronunta pe baza raportului Comisiei Juridice, informeaza Newsin.

"Habar nu am ce e in dosar, asa ca de ce sa nu vada si altii, vad si eu cu ocazia asta. Romania este singura tara democratica in care urmarirea penala este secreta. Asta era valabil pe vremea lui Ceausescu si mai exista prin alte tari care nu se doresc democratice. Romania este tara in care accesul la dosar in timpul urmaririi penale este limitat la declaratiile pe care le dai si la probele pe care are chef sa ti le arate procurorul", a afirmat Mitrea.

Deputatul PSD a mai spus ca are doar o parte din expertizele facute. "Stiu expertizele pe care le-au facut si pe care le-au scos din dosar ca nu le-au placut rezultatele. Dar le am si eu si o sa-i ajut pe colegii parlamentari si o sa le dau expertizele pe care le am", a adaugat Mitrea.

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca parlamentarii nu vor avea acces integral la dosarul Mitrea, ei urmand sa se pronunte asupra inceperii urmaririi penale pe baza raportului realizat de Comisia Juridica.

"Impreuna cu Comisia juridica, vom crea un mecanism prin care probabil o subcomisie a Comisiei juridice va avea acces la o parte a dosarului relevanta. Camera nu se pronunta asupra vinovatiei domnului Mitrea, ci doar asupra faptului ca exista sau nu exista indicii serioase, ca poate parchetul sa inceapa o urmarire penala pe baza de probe penale sau se vorba de o hartuire. (...) Deputatii vor avea acces la un raport", a declarat Olteanu intr-un interviu acordat BBC si Hotnews. El a explicat ca parti din dosar in care este vorba de identitatea unor martori sau de continutul unor inregistrari care vizeaza si alte persoane decat Mitrea trebuie protejate, conform legii penale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au sesizat Camera Deputatilor, in data de 21 aprilie, cu privire la solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor in guvernul Adrian Nastase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Miron Mitrea, #parlamentari, #dosar, #acces , #stiri Miron Mitrea
Comentarii
F
ful de asi
rank 1
DNA de ce nu cerceteaza afacerea Sageata Albastra?