Lazaroiu, despre ce e Miscarea Populara si cum l-a tradat PDL pe Basescu - Interviu

Marti, 26 Martie 2013, ora 18:32
11768 citiri
Lazaroiu, despre ce e Miscarea Populara si cum l-a tradat PDL pe Basescu - Interviu

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre crearea Miscarii Populare si despre "despartirea" presedintelui Traian Basescu de PDL, dupa alegerile contestate din aceasta formatiune.

Lazaroiu spune ca Miscarea Populara e, deocamdata, o fundatie pe care Traian Basescu o sustine si a evitat sa precizeze daca aceasta se va transforma in partid, la un moment dat, insa considera ca deja multi politicieni s-au "speriat" de ea.

Lovitura de la Cotroceni: Consilierii prezidentiali lanseaza Miscarea Populara

Consilierul prezidential a vorbit si despre PDL-ul lui Blaga, despre care afirma ca e acum "o cutiuta goala".

Intrebat daca Basescu se simte tradat de PDL, fostul ministru al Muncii a raspuns ca sustinatorii presedintelui nu mai sunt de partea democrat-liberalilor, ceea ce poate sa insemne ca seful statului a fost tradat de PDL.

"Nu Traian Basescu s-a despartit de PDL, ci, incet-incet, electoratul de dreapta se desparte de acest partid. (...) Dupa parerea mea, PDL si-a tradat electoratul si principiile si valorile in care acest electorat inca mai crede. Faptul ca acest electorat se vede mai bine reprezentat de Traian Basescu, da, poate sa insemne si ca PDL l-a tradat pe Traian Basescu", a conchis Lazaroiu.

Citeste mai jos interviu acordat Ziare.com de Sebastian Lazaroiu:

Ce fel de formatiune va fi Miscarea Populara, la ce sa ne asteptam de la ea?

Miscarea Populara e o fundatie, deci o organizatie non-guvernamentala, care isi propune sa promoveze o serie de principii si valori de centru-dreapta. Iar in misiunea pe care si-o propune o sa regasim obiective pentru Romania enuntate cu diferite ocazii de presedintele Traian Basescu.

Asadar, e o fundatie si am vazut, dupa reactii, ca unii politicieni s-au speriat. Nu mi-a fost clar de ce s-au speriat. De fundatie, de modernizarea Romaniei, de mentinerea orientarii spre Vest, de stimularea clasei de mijloc?

Se va transforma Miscarea Populara in partid?

Deocamdata eu vad ca in Romania avem prea multe partide si prea putine valori si ideologii. Prea multe ierarhii si prea putine convingeri.

Cine o va conduce si ce oameni incearca sa atraga?

Deocamdata suntem in faza in care un grup de consilieri prezidentiali am decis sa initiem procedurile de infiintare. A fost un anunt al lui Cristian Diaconescu ieri pe blog. Sunt discutii premature despre cine o va conduce si lucruri de genul asta.

Deocamdata e vorba de un grup de initiatori. Cat despre oamenii pe care vrea sa ii atraga, e mai mult decat evident ca am fi bucurosi daca ni s-ar alatura oameni din zona activa a societatii, care cred in principiile si valorile dreptei, care impartasesc nevoia de modernizare a tarii cu toate obiectivele care decurg de aici.

Care va fi rolul presedintelui Traian Basescu in cadrul ei, dupa ce termina mandatul?

Sunt convins ca presedintele va sustine activitatea unei asemenea fundatii pentru ca, de fapt, Miscarea Populara este o platforma social/politica construita in jurul obiectivelor pentru care Traian Basescu s-a luptat inca din primul mandat si sunt convins se va lupta si dupa ce isi va termina al doilea mandat.

E suparat Traian Basescu pe PDL, astfel incat s-a despartit de acest partid si nu-l mai doreste ca partener? Considera ca a fost tradat?

Cred ca asta ar fi mai putin important: ca presedintele e suparat pe PDL. Problema este ca electoratul acela de 35%, pe care l-a avut candva, e suparat pe PDL. Nu Traian Basescu s-a despartit de PDL, ci, incet-incet, electoratul de dreapta se desparte de acest partid. Mai intai au pierdut 12%, pe urma intre locale si generale inca 7% si cred ca dupa ultima Conventie va mai pierde, pentru ca mai are de unde.

Asa ca, dupa parerea mea, PDL si-a tradat electoratul si principiile si valorile in care acest electorat inca mai crede. Faptul ca acest electorat se vede mai bine reprezentat de Traian Basescu, da, poate sa insemne si ca PDL l-a tradat pe Traian Basescu.

Radu Berceanu spunea intr-un interviu pentru Ziare.com ca a sosit si vremea cand ce sustine Traian Basescu nu castiga...

Berceanu: A venit si vremea in care ce sustine Basescu nu castiga

Radu Berceanu a castigat pe vremea cand Traian Basescu l-a sustinut pentru functia de ministru. Nu stiu ce o fi castigat, dar sigur a castigat. A, alegerile la Dolj, nu. Alea nu le-a castigat in viata lui. Acum ca el nu mai are nimic de castigat de pe urma lui Traian Basescu a iesit la bataie.

Vechii fesenisti sunt foarte curajosi cand trebuie sa se bata cu colegii. Mai greu e cu PSD Dolj. Acolo a preferat blatul luptei directe.

Credeti ca o mare parte a votantilor PDL, cei care il sustin pe Traian Basescu, se va orienta spre Miscarea Populara acum?

Repet, Miscarea Populara e o fundatie. Daca sunt oameni care cred in misiunea ei si in obiectivele ei, e mai putin important care sunt preferintele lor pentru un partid sau altul.

Vrea Miscarea Populara sa ia si oameni de la PDL?

O fundatie este, in esenta ei, deschisa celor care au aceleasi convingeri cu cele enuntate in programul si statutul ei.

Cum vedeti viitorul PDL cu Vasile Blaga in frunte?

O cutiuta goala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Lazaroiu Miscarea Populara, #Sebastian Lazaroiu PDL tradat Basescu , #Sebastian Lazaroiu