Marea stire a trecut neobservata (Opinii)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 18:38
14239 citiri
Marea stire a trecut neobservata (Opinii)

Intr-o saptamana plina, cu angajari de raspundere, congres, mici scandaluri, legi importante anuntate sau adoptate, o stire cu adevarat importanta a trecut neobservata.

O stire despre ceva ce s-ar putea sa aiba un impact foarte puternic pentru cea mai importanta batalie politica ce urmeaza - alegerile prezidentiale din 2014. E vorba de rezultatul unui sondaj facut de un institut serios (IRES), care arata o mare surpriza - daca ar deveni partid, Miscarea Populara ar lua 9 la suta, in momentul asta.

Oficial, Miscarea Populara nu are de gand sa se transforme in partid. Chiar intrebam pe cineva, din ceea ce e acum fundatia Miscarea Populara, off the record, si imi raspundea ca nu se stie si asa mai departe, in termeni care ma faceau sa ma intreb daca dau cumva impresia unui om care inghite "gogosi" pe nemestecate.

Dincolo de insultarea inteligentei mele, e clar ceva, ca Miscarea Populara va fi partid. Si ca va avea un cuvant greu de spus in viitorul apropiat, chiar daca sunt ani buni pana cand sa se poata pune cu PSD sau PNL, cel putin la capitolul voturi la parlamentare.

Acest 9 la suta despre care vorbim ar trebui sa fie o veste excelenta pentru cei care viseaza la transformarea Miscarii Populare in partid. Bine, poate, prin natura intrebarii, hai sa zicem s-a mai crescut scorul, ca nu sunt 9 la suta, sunt 5-6-7. Conteaza mai putin. De aici se poate creste enorm.

Odata transformat in partid propriu-zis, scorul poate creste. La fel, daca i se vor alatura niste figuri foarte cunoscute si curate, cu o imagine buna. Cu o mediatizare intensa, de asemenea, iar aici ar trebui sa invete de la PP-DD, care a fost de-a dreptul senzational in 2012.

Ce e mai important insa e asta - de la 9 la suta si cu potential de crestere la mult mai mult (dar nu peste 20 la suta la ora asta), Miscarea Populara poate sa propulseze fara probleme un candidat in turul al doilea al prezidentialelor.

Daca gasesc unul bun - si ma gandesc eu ca se poate gasi - nu ar fi o problema. Uitati-va la cum arata sondajele la ora asta si veti vedea ca, in multe din ele, doar Crin Antonescu trece de 10 la suta.

Cu o strategie bine gandita pentru europarlamentare, Miscarea Populara poate da o lovitura la prezidentiale. Cu putin noroc si cu multa dibacie, vorba unei melodii "penale" din anii '90.

Dar totul se poate duce de rapa

Ca orice partid nou, si Miscarea Populara are cateva atuuri, in primul rand faptul ca va incepe nepatata. Apoi, faptul ca se va hrani din ce a mai ramas din popularitatea lui Basescu, dar si din sperantele a multi dezamagiti.

Poate insa pierde orice sansa doar din cateva miscari. Daca va primi un influx de oameni de tipul Elena Udrea, daca va incerca sa creasca asa cum au facut-o toate partidele, de la PSD la PDL si, acum, PNL, acumuland cat mai multi oameni, va esua. La fel, si daca va fi vazuta drept nimic altceva decat jucaria lui Basescu.

Blogul autorului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Miscarea Populara partid, #Miscarea Populara candidat presedintie , #stiri Miscarea Populara