Articol citit de 2823 ori
Articol de campanie electorala ! Bleah.
Bine Muresan, fa-te ca lucrezi! N-ai rezolvat nimic, articolul asta puteam sa-l scriu si eu despre mine.
@siegfrid muresan candidatul la pm
vrei sa ajungi pm si nu ai ideii cum sa salvezi combinatul si locuriilr de munca ? te duci la ce la cersit idei si bani ? asta e politica de viitor la care sa ne asteptam de la tine ? bleahhhh
jos Bruxelul ! Valcov e omul potrivit sa rezolve aceasta problema !
-----------------------------------
sa incep
cu o corectura. arcelormittal este companie indiana cu sediul in luxemburg paradisul fiscal european.
laksmi mittal locuieste in anglia. asta nu o face o companie anglo-indiana.
acum ca d-l muresan si-a pus numele la bataie sa vedem greutatea si rezultatele politicienilor romani in salvarea galatzenilor. personal cred ca este doar joc de glezne pentru consum intern.
Combinatul sidelurgic de la Galati, ultimul construit in perioada
comunista si cel mai mare dispunand in 89 de cea mai noua tehnologie, ce avea la privatizare 7 furnale imense cu care produce otel cat produceau si combinatele similare din Franta sau Anglia, mai are acum in functiune doar trei din care unul este pe duca... asa ca va fi inchis cat de curand.
Din cei peste 35 de mii de muncitori mai are in jur de 5000..
Salvarea lui ar presupune o infuzie imensa de capital, infuzie pe care actual nu cred ca este investitor care sa fie dispus sa o faca mai ales in contextul razboiului comercial inceput de Trump.
Asa ca RO va ramane si fara acest combinat si cu o pierdere neta de peste 5 miliarde de euroi reprezentant taxele de care a fost scutit indianul !
Si-am incalecat pe-o sa si am ramas si fara de sidelurgie, caci cu chimia am terminat-o anii precedenti !
Pamantul l-am vandut la straini, padurile le-am taiat si au luat drumul strainatatii, agrivultura-i de subzistenta de importam 70% din ce bagam in burta.. Stam vine la pensii speciale si indemnizatii parlamentari !
Problema nu este cu productia, ci cu piata de desfacere
Desigur ca acest Combinat poate produce si mult, si bine, poate, eventual, sa repuna in functiune furnalele si laminoarele inchise. Problema este unde vinde IN PROFIT productia realizata. Nu este suficient sa produca, trebuie sa poata vinde productia in profit, altfel Combinatul va intra in faliment, oricare va fi proprietarul sau statutul sau. Este o problema foarte dificila, mai ales acum, in economia libera de tip capitalist, cand Combinatul trebuie sa patrunda, sa se dezvolte si sa se mentina pe piata libera. Nu cred ca Mittal ii va lasa nestirbita piata pe care i-a oferit-o pana acum.
Cauza principala pentru care au fost si sunt preferati investitorii (straini) este ca acestia vin cu relatiile lor si cu pietele lor de desfacere, dezvoltate in zeci de ani, poate chiar in sute de ani.
Asta ar putea face Comisia Europeana, sa asigure conexiuni si relatii pentru ca unitatea sa isi constituie si sa isi dezvolte o piata solida si stabila. In colaborare cu Guvernul Romaniei, poate pune la punct un program de creditare a productiei (fara dobanzi sau cu dobanzi mici), in primele luni sau in primii ani dupa vanzare.
iti pierzi timpul cu
gurguiatul; el are teasta betonata, nu stie cu ce se mananca economia reala! Cand scrie ceva, defapt transcrie din notilele luate pe vremea lui Ceasca, cand colectivist fiind batea bucuros din palme pe la transmisiunile cu Marea Adunare Nationala si Congrese, unde era invitat imbracat in itari si incaltat cu ciubote sa asiste...La caminul cultural evident.
Realitatile cu care se confrunta acest activ, sunt deosebit de complicate. Amplasat la mare distanta de marii producatori de minereuri, feroaliaje si carbuni cocsificabili si fara consumatori eligibili prin preajma(ex. ratarea de catre Mittal, a contractului de livrare de tevi sudate necesare conductei BRUA), inclusiv zestrea tehnologica invechita ; caci nu s-a facut in relitate nici-o modernizare in ultimii ani, au transformat acest combinat intr-un urias cu picioare de lut. Basca masurile la nivel european privind mediul. Mai mult ca sigur va fi inchis, apoi jefuit pana la ultima caramida. Nu-si pune nimeni mintea cu el. A fost de la inceput o investitie riscanta , fara dicernamant, fara viitor.