Mobexpert da in judecata Kika

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 11:54
4513 citiri
Mobexpert da in judecata Kika

Reteaua de magazine Mobexpert a dat in judecata reprezentantii Kika, acuzandu-i de concurenta neloiala pentru ca ar folosi un slogan de promovare asemanator cu cel al Mobexpert.

Reprezetantii Mobexpert spun ca sloganul nou infiintatului magazin de mobila Kika, "Mii de idei pentru amenajarea dormitorului", este asemanator cu cel al magazinului familiei Sucu, "Mii de idei frumoase, care nu sunt neaparat scumpe", ceea ce creeaza cumparatorilor "confuzie si riscul de asociere", informeaza NewsIn.

Ei ii acuza pe cei de la Kika de faptul ca vor sa se foloseasca de renumele Mobexpert pentru a intra mai usor pe piata din Romania.

De asemenea, Mobexpert arata, in actiunea depusa la dosar, ca "gradul de similaritate vizuala este foarte ridicat, dat fiind impactul inceputului comun al sloganurilor in perceptia consumatorului potential".

Mobexpert isi motiveaza actiunea aratand ca exista un risc ca oamenii care vad reclama sa creada ca marfa provine de la acelasi producator si sa se creeze ideea ca e vorba de aceeasi gama de produse.

Prin urmare, reprezentantii Mobexpert le cer magistratilor sa oblige Kika sa inceteze sa foloseasca sloganul, pentru ca le incalca dreptul la marca, si sa achite cheltuielile de judecata.

Kika nu a depus inca nici un document la dosarul din instanta.

Primul termen al procesului va avea loc in data de 27 ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#mobilier kika mobexpert, #distribuitor mobila , #mobilier