Mona Musca isi face incalzirea pentru parlamentare

Marti, 18 Martie 2008, ora 12:29
3584 citiri
Mona Musca isi face incalzirea pentru parlamentare

Desi s-a izolat de mai bine de un an, Mona Musca isi pregateste revenirea pe scena politica. Aceasta e gata sa iasa din umbra si sa-si anunte candidatura la Senat in colegiul uninominal Prahova, sustin surse din conducerea PD-L, citate de Cotidianul.

Fosta liberal-democrata pastreaza legatura cu colegii apropiati din fostul PLD, carora le-a dezvaluit intentiile sale de a candida. Revenirea Monei Musca pe scena politica, dupa introducerea votului uninominal, a fost anuntata de Valeriu Stoica inca din septembrie 2007. Acesta spunea ca Mona Musca isi doreste o confruntare directa cu electoratul.

In ciuda schimbarilor prin care au trecut liberal-democratii din septembrie 2007 si pina azi (fuziunea prin absorbtie cu PD, intrarea in Parlamentul European), pozitia liderilor fata de Mona Musca nu s-a schimbat.

Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L, a declarat ca "partidul o va sustine pe doamna Musca daca va dori sa candideze, sustine sursa citata. In peisajul politic de astazi se simte lipsa doamnei Musca".

La randul lui, Gabriel Sandu, vicepresedinte PD-L, spune ca a pastrat legatura cu colega sa si ca "ar fi o onoare pentru noi ca doamna Musca sa candideze la Senat in Colegiul uninominal Prahova". Si Valeriu Stoica sustine ca vorbeste des cu Mona Musca, insa recent nu a mai abordat cu ea subiectul revenirii in politica.

Daca fostii colegi de la PLD se declara gata sa-i ofere sprijin politic, democratii lui Emil Boc sunt mai rezervati. "Nu am avut nici o discutie cu dansa de cand a demisionat din Parlament. Nu ne-a contactat de nici un fel in acest sens", afirma presedintele PD-L.

Intrebat daca totusi partidul i-ar da girul Monei Musca la alegerile parlamentare, Boc spune ca "deocamdata nu pot sa comentez".

Elena Udrea, secretarul executiv al formatiunii, spune ca n-a auzit nimic despre revenirea Monei Musca. "De cand s-a infiintat PD-L, nu s-a discutat nimic in sedinte despre doamna Musca", adauga Udrea.

De cand s-a retras din viata publica, Mona Musca a calatorit in Statele Unite, Germania si Ungaria, acolo unde are rude, spun apropiatii sai. Ea a demisionat din Parlament si din PLD pe 7 martie 2007, din cauza deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a hotarat ca a facut politie politica, dupa ce in vara anului trecut, CNSAS daduse acelasi verdict.

Musca este invinuita ca pe vremea cand era asistent universitar la Timisoara a semnat angajamente cu Securitatea sub pseudonimul "Dana".

Totusi, Musca s-a bucurat de increderea romanilor, chiar si dupa primirea verdictului de politie politica. In septembrie anul trecut, ea figura pe locul patru la capitolul "incredere multa", cu 30%, dupa Basescu, Gigi Becali si Sorin Oprescu, dar in fata lui Stolojan, Boc, Geoana si a lui Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#Mona Musca, #PDL, #alegeri, #parlamentare , #PDL