Antonescu: Agreez pe deplin numirea Monei Pivniceru la Justitie, dar dupa 20 august

Miercuri, 08 August 2012, ora 20:32
2865 citiri
Antonescu: Agreez pe deplin numirea Monei Pivniceru la Justitie, dar dupa 20 august
Foto: B1TV

Crin Antonescu a declarat miercuri seara, de la tribuna prezidentiala, ca agreeaza pe deplin numirea judecatoarei Mona Pivniceru ca ministru al Justitiei, dar aceasta nu va putea face parte din Guvern pana ce CSM nu isi va da avizul.

"Domnul prim ministru Victor Ponta este in acest moment ministru interimar al Justitiei. Se cunoaste propunerea privitoare la doamna judecator Piviceru, o agreez pe deplin si o salut. Numai dupa ce se va reuni, in 20 august, CSM pentru a aproba aceasta detasare(...)va putea fi facuta aceasta numire, si sigur atunci cand aceste formalitati vor putea fi indeplinite ii voi da curs cu mare placere", a subliniat Crin Antonescu.

Acesta a laudat-o pe Mona Pivniceru, spunand ca, in calitate de reprezentant al magistratilor, "este un om foarte nimerit pentru a da credibilitate" Ministerului Justitiei.

Totodata, el i-a transmis si un mesaj viitorului ministru al Justitiei, mentionand ca aceasta "are inainte de toate de rezolvat problema credibilitatii instantelor in ochii romanilor si instantelor internationale".

Mona Pivniceru a demisionat miercuri din CSM, cu toate ca presedintele interimar Crin Antonescu declarase inca de marti, intr-o emisiune de televiziune, ca aceasta "s-a retras din CSM".

Crin Antonescu trece la mediat: Va discuta cu CCR, CSM si procurorul general

Dupa depunerea demisiei, CSM a explicat intr-un comunicat de presa ca pentru a intra in vigoare, conform legii, aceasta trebuie adusa la cunostinta plenului CSM, iar acesta nu se va reuni decat pe 20 august.

Premierul Victor Ponta a trimis, miercuri dupa amiaza, o scrisoare CSM si Inaltei Curti, in care a solicitat detasarea Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei in cateva zile, aducand si cateva argumente legale in acest sens.

Ponta cere sprijin CSM si ICCJ pentru numirea Monei Pivniceru. CSM ramane ferm

Intr-un nou comunicat de presa, CSM a explicat, inca o data, opiniei publice si premierului Victor Ponta ca acest lucru nu este posibil pana la data de 20 august, cand se va reuni pentru prima oara plenul CSM in sedinta, in caz contrar Mona Pivniceru urmand sa se afle in stare de incompatibilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Pivniceru ministru Justitie, #Crin Antonescu Pivniceru ministru , #ministrul Justitiei