CSM nu se poate autosesiza in cazul lui Pivniceru, doar Inspectia Judiciara

Joi, 16 August 2012, ora 17:31
3124 citiri
CSM nu se poate autosesiza in cazul lui Pivniceru, doar Inspectia Judiciara
Foto: Agenda de Iasi

Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza in cazul Monei Pivniceru privind buna reputatie profesionala, intrucat aceasta este doar de competenta Inspectiei Judiciare, care ar putea sa faca o analiza, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

Ea a precizat ca autosesizarea privind buna reputatie a unui magistrat tine doar de competenta Inspectiei Judiciare.

"Poate sa existe o analiza la nivelul CSM, al Inspectiei Judiciare, ca sunt aspecte care vizeaza un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot sa spun ca CSM s-ar putea autosesiza, mai ales ca pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate sa se autosesizeze pe buna reputatie, ci doar Inspectia Judiciara", a spus Monica Prejmereanu.

Purtatorul de cuvant al CSM a adaugat ca exista o discutie la nivel institutional in cazul Monei Pivniceru, dar in acest moment nu este luata o decizie.

Mona Pivniceru, in masina lui Andrei Nastase - se gandeste sa renunte la Ministerul Justitiei

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa sa conduca Ministerul Justitiei, a fost fotografiata in timp ce se urca in autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Nastase, potrivit unor imagini difuzate joi de Romania TV.

Fotografiile ar fi fost realizate in urma cu cateva zile, cand masina lui Andrei Nastase a transportat-o pe Pivniceru intr-un bloc din Capitala, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecatoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii - si-a dat demisia, in 8 august, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justitiei.

CSM urmeaza sa ia act de aceasta demisie in sedinta plenului Consiliului din 20 august.

Anterior, CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru. CSM a avertizat ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza.

Mona Pivniceru, cunoscuta pentru schimburile de replici cu Traian Basescu atunci cand acesta a atacat justitia, a fost, din 2009, presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, functie la care a renuntat in iunie 2011, cand a fost aleasa membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ca reprezentant al judecatorilor instantei supreme.

In 7 septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost validata de plenul Senatului, in locul Lidiei Barbulescu, respinsa in urma unei decizii a Curtii Constitutionale in 2010.

Mona Pivniceru si-a inceput cariera profesionala in domeniul juridic in 1982, ca avocat in Baroul Vaslui.

In 1991, Mona Pivniceru a devenit judecator la Judecatoria Iasi, iar doi ani mai tarziu a fost numita magistrat la Tribunalul Iasi. Din 1999 si pana in 2009, Mona Pivniceru a fost magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, iar in decembrie 2010 a fost promovata la Sectia civila si de proprietate intelectuala a instantei supreme.

Mona Pivniceru, propusa la Justitie - personaj controversat, in permanent razboi cu Basescu

Pivniceru a fost din 1997 si pana in 2007 conferentiar universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi, iar din 2007 pana in 2010 a fost profesor universitar la catedra de drept a universitatii si indrumator doctoral pentru disciplinele Drept international public, Protectia juridica a drepturilor omului, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Practica CEDO - Master stiinte penale.

Mona Pivniceru a absolvit in 1982 Facultatea de Drept a Universitatii "Al I. Cuza" Iasi, iar doi ani mai tarziu a promovat examenul de definitivat in avocatura. Din 1991 a intrat in magistratura, iar in 1999 a obtinut titlul de doctor in drept - specializarea Drept international public, la Universitatea "Al. I. Cuza", sub coordonarea profesorului Mihail Jakota.

In 2000, Mona Pivniceru a fost admisa la doctorat in specilizarea Drept civil in cadul Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, coordonator fiindu-i profesorul Corneliu Barsan. Lucrarea de doctorat cu tema "Efectele juridice ale contractelor aleatorii" si-a sustinut-o in 22 decembrie 2008, la Facultatea dre Drept din Universitatea Bucuresti, fiind laureata cu distinctia "Suma cum laude".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#CSM analiza Pivniceru, #Mona Pivniceru ancheta, #Inspectia Judiciara Pivniceru analiza , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Da și-o facut breeee? Lasaț' fumeia în paşi ăi!! Vreţi sa s-apuşi di