Intalnirea Pivniceru - Reding: cine pe cine a amanat (Video)

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 16:24
5100 citiri
Intalnirea Pivniceru - Reding: cine pe cine a amanat (Video)
Foto: Digi24

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ar fi trebuit sa aiba o intrevedere cu Viviane Reding, comisarul european pe justitie, in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliul Europei, care are loc intre 19 si 21 septembrie la Viena, insa aceasta a fost amanata.

Consiliera Monei Pivniceru, Cristina Manda, a aratat ca oficialul european n-ar fi avut timp pentru o discutie pe larg vis-a-vis de procedurile de schimbare a sefilor PICCJ si DNA si ar fi fost doar o intalnire informala, avand posibilitatea doar de a da mana cu Reding, potrivit Digi 24.

De asemenea, motivele lui Pivniceru ar mai fi fost si sedinta de Guvern de miercuri, precum si intalnirea cu procurorii din CSM de joi, cele doua angajamente cerand prezenta ministrului la Bucuresti.

De cealalta parte, purtatoarea de cuvant, Mina Andreeva, a lui Vivane Reding a explicat ca intalnirea a fost amanata din cauza ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

Mona Pivniceru a declarat ca era vorba doar de o intalnire informala, in care urma sa fie prezentata celorlalti ministru europeni de Justitie.

"Nu a existat o intalnire bilaterala stabilita. Exista sansa unei intalniri informale de prezentare a mea ca ministru... nu s-a insistat sa imi prezint strategia si proiectele", a spus Pivniceru.

Mona Pivniceru a spus joi dupa intalnirea cu premierul si reprezentantii celor doua Camere ale Parlamentului ca anularea intalnirii cu Viviane Reding s-a datorat faptului ca "doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala" si ca se va intalni cu aceasta "cand se va putea".

"Doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala cu ministrul Justitiei din Romania, exista sansa sa fie o intalnire informala in sensul de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a luat o decizie asupra unei intalniri bilaterale, sa-mi prezint strategia si proiectele", a spus Mona Pivniceru la Parlament, dupa discutiile cu premierul Ponta si reprezentantii celor doua Camere.

Aceasta spune ca a cerut o intalnire cu Comisarul european pe Justitie si ca "asteapta cand se va putea", explicand ca "si dna Reding are un calendar foarte aglomerat" si ca "ea s-a pus la dispozitia domniei sale, a avut aceste chestiuni urgente pe care considera ca le-a finalizat, de acum inainte asteapta intalnirea".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Pivniceru Reding intalnire amanare, #Pivniceru Reding intalnire justitie, #Pivniceru Reding comisar justitie , #ministrul Justitiei