Ministerul Justitiei neaga nominalizarea Alinei Bica pentru functia de procuror general

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 11:21
4215 citiri
Ministerul Justitiei neaga nominalizarea Alinei Bica pentru functia de procuror general
Foto: Gov.ro

Ministerul Justitiei neaga nominalizarea Alinei Bica, procuror DIICOT, pentru functia de procuror general al Romaniei, precizand ca propunerile pentru functiile de conducere din Ministerul Public vor fi efectuate in urma unor proceduri transparente.

Surse oficiale au declarat, miercuri seara, ca procuroarea Alina Bica - fost secretar de stat in Ministerul Justitiei in timpul guvernarii PDL si actual consilier al sefului DIICOT, Codrut Olaru - ar fi o varianta pentru functia de procuror general al Romaniei, in locul Codrutei Kovesi, al carei mandat expira in 2 octombrie.

Cine va fi urmasa lui Kovesi? Alina Bica - o varianta de procuror general

Sursele citate spuneau ca noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a avut o intrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei intre 21 ianuarie 2009, pana in 7 mai 2012, fiind detasata de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

"Toate informatiile vehiculate in mass-media pe aceasta tema nu corespund realitatii", precizeaza, joi, Biroul de presa al Minsiterului Justitiei.

Totodata sursa citata spune ca ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, nu a avut nicio intalnire cu procurorul DIICOT la care se face referire in materialul de presa si nici cu alti procurori pentru a discuta despre o posibila nominalizare pentru functia de procuror general sau aceea de procuror sef DNA.

"Nominalizarile vor fi efectuate in urma unei proceduri transparente ce va fi adusa la cunostinta opiniei publice. Avand in vedere informatiile ce se vehiculeaza in astfel de perioade, va solicitam ca pentru confirmarea lor sa va adresati biroului de presa al MJ", mai spune sursa citata.

Alina Bica a fost secretar de stat in perioada mandatelor detinute la Ministerul Justitiei de Catalin Predoiu, care a reusit sa obtina succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, impus de Comisia Europeana.

Dupa ce Guvernul condus de Razvan Mihai Ungureanu a fost demis in urma unei motiuni de cenzura in luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numita consilier al procurorului sef al acestei directii, Codrut Olaru.

Incepand de joi, noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a initat o serie de intalniri cu procurori, urmand a face propuneri Consiliului Superior al Magistraturii pentru functiile de procuror general al Romaniei, procuror sef al DNA, pentru adjuncti si sefi de sectii din coducerea Ministerului Public.

CSM da aviz consultativ asupra propunerii ministeriale, iar presedintele Romaniei emite decretul de numire, putand respinge o astfel de propunere doar o data.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Alina Bica Mona Pivniceru, #Alina Bica procuror general , #ministrul Justitiei