Mona Pivniceru a fost votata judecator al CCR (Video)

Marti, 26 Martie 2013, ora 12:11
4355 citiri
Mona Pivniceru a fost votata judecator al CCR (Video)

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a fost desemnata judecator al Curtii Constitutionale din Romania, dupa ce plenul Senatului a votat marti pentru ca aceasta sa fie numita in functia de judecator al CCR.

99 de voturi a primit Mona Pivniceru, ea fiind propunerea USL, in timp ce Gheorghe Iancu (propunerea PDL) a intrunit 16 voturi, iar Florentina Jipa (propunerea PP-DD) a primit 17 voturi, anunta Digi 24.

Mona Pivniceru isi va prelua mandatul pe 8 iunie, atunci cand expira mandatul celui pe care il inlocuieste, Ion Predescu. Pana atunci, ministrul Justitiei isi va pastra cel mai probabil portofoliul detinut in Guvernul Ponta.

Mona Pivniceru, aviz favorabil de la Senat pentru functia de judecator CCR

Tot marti, ministrul Justitiei a primit aviz favorabil de la comisia juridica a Senatului pentru functia de judecator al CCR. Pivniceru a obtinut opt voturi favorabile, in urma votului membrilor comisiei juridice a Senatului, in timp ce Gheorghe Iancu a primit doua voturi, iar Florentina Jipa un singur vot.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Daniel Morar, fost procuror sef al DNA, in prezent prim-adjunct al procurorului general, a fost numit luni de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala.

In 2013, trei judecatori vor parasi Curtea Constitutionala pentru ca le expira mandatele. Este vorba despre Ion Predescu, Aspazia Cojocaru si Acsinte Gaspar, sustinuti in functie, in 2004, de PSD si de fostul presedinte Ion Iliescu.

Prin urmare, Camera Deputatilor, Senatul si presedintele Traian Basescu sunt obligati sa faca noi nominalizari.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mona Pivniceru judecator CCR, #Pivniceru votata judecator CCR, #Pivniceru numita judecator CCR , #ministrul Justitiei