Mona Pivniceru a demisionat din CSM - vezi de ce nu poate fi inca ministru

Miercuri, 08 August 2012, ora 13:06
9776 citiri
Mona Pivniceru a demisionat din CSM - vezi de ce nu poate fi inca ministru
Foto: romanialibera.ro

Judecatoarea Mona Pivniceru a demisionat, miercuri, din Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a putea prelua conducerea Ministerului Justitiei.

Pivniceru a ajuns, miercuri, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a discuta despre demisie, act in urma caruia ar putea sa fie numita in functia de ministru al Justitiei.

CSM a respins detasarea Monei Pivniceru: Nu poate fi numita ministru luni (Video)

Cei care trebuie sa accepte demisia judecatoarei sunt colegii sai. Cu toate acestea, este nevoie de o reuniune a judecatorilor CSM, pentru ca demisia sa fie aprobata.

Judecatoarea a spus ca Legea ANI nu face dinstinctie intre ministri si secretari de stat, pentru ambele functii fiind necesara o demisie din functia de judecator al CSM.

"Activitatea Guvernului este exclusiv administrativa. Orice este posibil. Demisia este un act unilateral", a spus Mona Pivniceru.

CSM a transmis, miercuri, ca a fost inregistrata cererea de demisie din functia de membru ales al CSM - reprezentant al judecatorilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Demisia unui membru ales nu este efectiva si nu produce efecte juridice pana cand Plenul CSM nu ia act de aceasta. Calendarul de sedinte publice a Plenului CSM a fost stabilit pentru saptamana 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibila reuniunea Plenului in conditii de cvorum, se mai arata in comunicat.

Mona Pivniceru, despre numirea la Justitie: Am primit vestea cu multa neliniste (Video)

Mona Pivniceru, propusa la Justitie - personaj controversat, in permanent razboi cu Basescu

Mona Pivniceru a fost propusa, luni, in functia de ministru al Justitiei, in locul lui Titus Corlatean, care a fost mutat la conducerea Ministerului de Externe.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu Mona Pivniceru luni seara, dupa decizia CSM, si aceasta i-a spus ca este de acord sa demisioneze din Consiliu pentru a putea deveni ministru al Justitiei.

Ponta: Doamna Pivniceru mi-a spus ca va demisiona din CSM

La randul sau, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, este convins ca judecatoarea va accepta functia de ministru al Justitiei, chiar daca aceasta a declarat ca a primit vestea "cu multa neliniste".

Pana la clarificarea situatiei Monei Pivniceru si pana cand aceasta va putea sa preia functia de ministru al Justitiei, interimatul ministerului este asigurat de prim-ministrul Victor Ponta.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Mona Pivniceru demisie CSM, #Mona Pivniceru numire ministru Justitie, #Pivniceru numire Ministerul Justitiei , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Basescu incepe sa vada tot mai bine puscaria!
Poza NumeUtilizator
NumeUtilizator
rank 2