Pivniceru i-a cerut lui Reding un MCV "fara tinte in miscare": Cel din decembrie nu va fi ultimul

Vineri, 08 Martie 2013, ora 13:20
6217 citiri
Pivniceru i-a cerut lui Reding un MCV "fara tinte in miscare": Cel din decembrie nu va fi ultimul
Foto: B1TV

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a avut vineri o intalnire la Bruxelles cu Viviane Reding, comisar european pe Justitie si vicepresedinte al Comisiei Europene. Oficialul roman a declarat la final ca in mod sigur raportul MCV din decembrie nu va fi ultimul.

Intalnirea a inceput la ora 10:30, in timp ce in paralel se desfasurau lucrarile zilei a doua a reuniunii Consiliului Justitie Afaceri Interne, dupa ce, joi, s-a decis amanarea discutiilor despre intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen pana cel putin in decembrie, informeaza B1TV.

La finalul intalnirii, ministrul roman al Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat ca principalul subiect al discutiei cu Viviane Reding a fost solicitarea explicita a Romaniei ca MCV sa nu mai fie un mecanism "cu tinte in miscare", mai exact sa ni se spuna limpede ce conditii trebuie sa indeplinit.

De asemenea, Pivniceru a afirmat ca MCV ramane principalul obstacol in calea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si a reamintit, referindu-se la "tintele in miscare", ca ni s-a cerut in 2006 sa infiintam ANI, ceea ce s-a si intamplat, iar in 2007 in loc sa fim acceptati, ni s-a cerut sa largim atributiile Agentiei Nationale de Integritate.

Romania vrea conditii stricte care sa nu se mai schimbe in timp, nu sa se adauge altele de la an la an, a mai spus ministrul.

Spre surprinderea jurnalistilor romani prezenti la Bruxelles, Mona Pivniceru a declarat ca nu a discutat cu Viviane Reding nimic despre tergiversarea procedurii de numire a procurorului general si procurorului sef al DNA.

In jurul orei 12:45, ora Romaniei, Mona Pivniceru a sustinut o declaratie in cadrul Consiliului JAI (foto), in care a abordat subiecte legate de sistemul judiciar din Romania, la finalul careia a multumit presedintiei irlandeze a UE pentru negocierile purtate pe Schengen.

Liderii USL au cerut in repetate randuri, inclusiv prin intermediul europarlamentarilor sai, ca Mecanismul de Cooperare si Verificare, instituit la intrarea Romaniei in UE sa inceteze, sustinand ca prin mentinerea lui Romania este discriminata.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Pivniceru Reding intalnire Bruxelles, #Pivniceru Reding MCV Schengen, #Pivniceru MCV , #ministrul Justitiei