Viviane Reding o primeste saptamana viitoare pe Mona Pivniceru

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 17:28
3631 citiri
Viviane Reding o primeste saptamana viitoare pe Mona Pivniceru
Foto: Obiectiv de Suceava

Ministrul de Justitie, Mona Pivniceru, va avea saptamana viitoare o intalnire cu comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

Conform calendarului de activitati pentru saptamana viitoare publicat pe site-ul Comisiei Europene, Viviane Reding o va primi pe Mona Pivniceru joi, 4 octombrie.

Cei doi oficiali ar fi trebuit sa aiba o prima intalnire in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliul Europei, care a avut loc intre 19 si 21 septembrie la Viena, insa ea a fost anulata, in ciuda faptului ca fusese anuntata public de comisarul european cu cateva zile inainte.

Mina Andreeva, purtatoarea de cuvant a lui Vivane Reding, a explicat ca acest lucru s-a intamplat pentru ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

Mona Pivniceru a participat pe 20 septembrie la o intalnire cu premierul Ponta si mai multi reprezentanti ai Parlamentului in care s-a discutat despre principalele propuneri de modificari legislative pe care, in calitate de nou ministru al Justitiei, le-a inaintat Parlamentului.

La finalul intalnirii, ea a declarat ca anularea intalnirii cu Viviane Reding s-a datorat faptului ca "doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala" si ca se va intalni cu aceasta "cand se va putea".

"Doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala cu ministrul Justitiei din Romania, exista sansa sa fie o intalnire informala in sensul de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a luat o decizie asupra unei intalniri bilaterale, sa-mi prezint strategia si proiectele", a spus Mona Pivniceru.

Romania, in dezbaterea PE: Viviane Reding, atacata de sustinatorii USL in lipsa lui Ponta

Saptamana viitoare mandatul procurorului general Laura Codruta Kovesi expira, iar Ministerul Justitiei demareaza procedurile de numire a unui nou sef al Parchetului General, dar si al DNA, prelungirea mandatului lui Daniel Morar urmand sa expire, de asemenea.

Oficialii de la Bruxelles au declarat public in repetate randuri ca vor fi foarte atenti la desfasurarea procedurilor, cerand ca acestea sa fie transparente, iar criteriile care vor sta la baza selectiilor sa fie profesionalismul si onestitatea procurorilor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Pivniceru intalnire Reding Bruxelles, #Pivniceru vizita Viviane Reding , #ministrul Justitiei