Zgonea: Sunt convins ca Pivniceru va accepta functia de ministru al Justitiei

Luni, 06 August 2012, ora 22:58
1906 citiri
Zgonea: Sunt convins ca Pivniceru va accepta functia de ministru al Justitiei
Foto: Romania TV

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, este convins ca judecatoarea Mona Pivniceru va accepta functia de ministru al Justitiei, chiar daca aceasta a declarat ca a primit vestea "cu multa neliniste".

In opinia domniei sale, Mona Pivniceru, propusa de premierul Victor Ponta pentru conducerea Ministerului Justitiei, este "o solutie buna", "un om corect, integru", care "nu cedeaza in fata amenintarilor lui Traian Basescu".

De asemenea, Valeriu Zgonea a declarat luni seara, la Romania TV, ca Guvernul Ponta are nevoie de Pivniceru, pentru ca este un om care poate sa treaca peste influentele politice.

"Sunt convins ca Pivniceru va acepta aceasta functie (functia de ministru al Justitiei - n.red). Este o solutie buna pentru Justitie. Este cunoscuta ca un cetatean roman care nu cedeaza in fata amenitarilor lui Basescu. A fost recunoscuta ca un om corect, integru. Avem nevoie de un om care sa fie peste influenta politica", a adaugat Zgonea.

Presedintele CSM Alina Ghica a anuntat ca cererea de detasare la Ministerul Justitiei depusa luni de Mona Pivniceru in vederea ocuparii functiei de ministru a fost "respinsa ca inadmisibila" in unanimitate.

Sefa Consiliului Superior al Magistraturii a explicat ca toti participantii reuniti in sedinta de luni, convocata special pentru judecatoarea Mona Pivniceru, membra a CSM, au considerat ca "detasarea unui membru CSM in orice functie publica este contrara legii".

Alina Ghica a precizat, pentru jurnalistii prezenti la CSM, ca Mona Pivniceru ar avea posibilitatea sa demisioneze din CSM pentru a putea ocupa functia de ministru al Justitiei. In caz contrar, sectia pentru judecatori a CSM a stabilit ca aceasta s-ar afla in stare de incompatibilitate.

"Nu poate fi numita in aceasta zi", a conchis presedintele CSM.

Noii ministri ai Guvernului Ponta au depus juramantul

In consecinta, presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, luni, doar decretele de numire a noilor ministri ai Cabinetului Victor Ponta: Mihai Voicu, Mircea Dusa, Dan Sova, Radu Stroe, Titus Corlatean.

Premierul Victor Ponta a anuntat o prima remaniere a Guvernului sau la nici trei luni de la investire, ca urmare a scandalului cu listele electorale de la referendum.

Astfel, in locul lui Ioan Rus, care si-a anuntat demisia, luni dimineata, la Ministerul Administratiei si Internelor a fost propus Mircea Dusa, fost ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Ministru delegat pentru Administratie a fost numit Radu Stroe, in locul lui Victor Paul Dobre care, la randul sau, si-a anuntat demisia in cursul diminetii. Ministru al Afacerilor Externe va fi Titus Corlatean, in locul lui Andrei Marga, care ar putea fi numit ambasador in Germania, potrivit unor surse.

Senatorul PSD Dan Sova a primit si el o functie in Guvern - va fi ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in locul lui Mircea Dusa. O surpriza este la Ministerul Justitiei, unde in locul lui Titus Corlatean a fost propusa judecatoarea Mona Pivniceru.

Vicepresedintele liberal Mihai Voicu a anuntat luni seara inca o demisie din Guvernul Ponta. Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, si-a depus mandatul din motive personale si va fi inlocuit chiar de Mihai Voicu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mona Pivniceru ministru Justitie, #Zgonea Mona Pivniceru minister Justitie , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza monitorul
monitorul
rank 5
Poza LORENZON
LORENZON
rank 1
dl Zgonea face confuzie între a trebui și a plăcea