Ziare.com

Sindicalistii din Invatamant critica "descinderea" ministrului Educatiei la Ialomita: Corect era daca avea o discutie cu invatatoarea dupa ore

Sambata, 18 Ianuarie 2020, ora 13:46

   

Sindicalistii din Invatamant critica "descinderea" ministrului Educatiei la Ialomita: Corect era daca avea o discutie cu invatatoarea dupa ore
Vizitele inopinate efectuate zilele trecute de ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, la doua unitati de invatamant din judetul Ialomita, au capatat forma unor "descinderi", fara sa fie respectate conditiile legii, ceea ce a transformat o intentie buna a ministrului intr-un act care a provocat nemultumiri mari, dupa ce o invatatoare a fost umilita in fata copiilor si a camerelor de filmat, afirma reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, intr-un comunicat de presa.

"In data de 14 ianuarie, ministrul Educatiei si Cercetarii, doamna Monica Anisie, insotita de reprezentanti ai mass media, a vizitat doua unitati de invatamant din judetul Ialomita, obiectivul principal fiind, conform celor afirmate de doamna ministru, de a vedea la fata locului o parte a problemelor cu care se confrunta invatamantul din Romania.

Asa a aflat ca cele doua unitati de invatamant au toalete in curtea scolii, nu au paza, numarul ingrijitoarelor este insuficient, iar naveta cadrelor didactice nu este decontata, fiind si cazuri in care costurile navetei ajung si la 800 de lei. Este de apreciat faptul ca doamna ministru a luat legatura si cu primarii acelor localitati, solicitandu-le sa urgenteze constructia acestor toalete si sa gaseasca bani pentru a se deconta naveta cadrelor didactice.

Problemele gasite in teren, in urma controalelor, sunt lucruri semnalate de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant constant, de ani de zile, insa au fost ignorate. Situatia din scoli este efectul costului standard, indicator care este groparul invatamantului romanesc. Toate aceste lipsuri din unitatile de invatamant sunt consecintele subfinantarii crase", sustin reprezentantii FSLI.

"Pedagogic nu se face asa!"

Acestia subliniaza insa ca "descinderea" ministrului educatiei in sala de clasa, argumentata de faptul ca a auzit-o pe doamna invatatoare tipand la un elev si mustruluirea acesteia in fata elevilor si a camerelor de filmat "a creat o stare de indignare justificata in randul cadrelor didactice si nu numai".

"Asta pentru ca multe cadre didactice din Romania s-au simtit in ipostaza neplacuta in care a fost doamna invatatoare si au privit gestul ministrului ca pe unul de imagine in fata opiniei publice. Pedagogic nu se face asa! Chiar daca doamna invatatoare a folosit un ton mai ridicat, corect era daca doamna ministru avea o discutie cu acest cadru didactic, dupa terminarea orei si nu in fata elevilor.

Ceea ce trebuie sa stie si sa respecte cei care fac astfel de controale in unitatile de invatamant, fie ca sunt inspectori scolari, inspectori scolari generali sau ministri este ca, in conformitate cu prevederile art. 272 din Legea educatiei nationale: cadrele didactice nu pot fi perturbate in timpul desfasurarii activitatii didactice de nicio autoritate scolara sau publica; inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce", se mentioneaza in comunicat.

"Legea trebuie respectata de toata lumea"

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant precizeaza ca "nu sprijina nicio forma de derapaj in unitatile de invatamant, fie ca acesta este facut de un cadru didactic la ore, fie ca este realizat de un ministru aflat intr-un control".

Sindicalistii sustin ca legea trebuie respectata de toata lumea si asteapta din partea ministrului Educatiei si Cercetarii un rezultat public al acestor verificari care vor avea loc si in alte unitati scolare, dar si masuri concrete de rezolvare a problemelor cu care se confrunta educatia din Romania.

Regretele ministrului

In aceasta dimineata, Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a afirmat ca regreta interactiunea cu cadrele didactice din Ialomita.

Citeste si: Ministrul Educatiei isi cere scuze pentru vizita din Ialomita: Nu am fost atenta la prezenta presei si expunerea copiilor


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3727 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Mai sa fie!

Reprogrameza-te

Uitati esentialu -Fibra morala distrusa la tineri

In multe tari , inclusiv SUA inaintea de incepera orelor orelor se cinta o strofa doua din imnul national ca ceva sacru si sfant pentru tara , dezvoltand respectul si a spiritului patriotic . Imnul este fie cantat in fiecare clasa sau este difuzat pe difuzoare in fiecare clasa . Toti se ridica in picioare si duc mina la inima chiar *** este negru, asiatic, marab , mexican et. Tara este sfanta . La noi ministri idioti au interzis cultivarea spiritului de patrie.

Se trece pervers peste faptul ca elevi au ajuns sa aiba mai multe drepturi decat profesorul ,
Se uita ca incet dar sigur fibra morala a tineretului este alterata .
Se trece cu vederea ca in pauze se fumeaza iarba, merg la barul de peste drum, se vine cu super mini jupa, cu ochii varuiti, unghile facute , profesorul este admonestat, suna celularul in ora, profesori loviti,scuipati pe haine in spate , ajuns sa se negocieze nota desi sunt bolovani in cunostinte .
De ce in scolile Romanesti nu se mai fac careuri de prezentare a celor certati cu disciplina, cind s-au mai facut exmatriculari a celor care considera scola ca loc de refugiu sa treaca ani si se manifesta huliganic .
Sa nu uitam sfidarea profesorului prin diverse metode de cei a caror parinti sunt plini de bani, .

Ministrul si-a facut treaba , a auzit modul in care se impunea o invataoare prin tipat si invective in fata unei clase .
Daca legea invatamantului este invocata ca aplicabila , de ce politia primeste plangeri de la parinti si de ce nu-i trimite pe acestia sa aduca rezultatul hotaririi Consiliului profesoral , pentru ca problema este a scoli si nu a politiei . Politia incalca legea invatamantului mai sindicalistilor .
Sindicatul este o chestiune care a adunat in interior persoane bune de clanta , lipsite de experienta profesionala , care fac zgomot fara sa rezolve nimic poate ca cineva din partid le propune un post undeva .
Unde au fost cind un *** de ministru a distrus scolile profesionale ,orele de practica cind un copil taia cu traforajul , invata sa masore cu metru , sa taie cu ferastraul , sa repare o broasca de usa, ... ajungandue-se in acest moment la deprofesionalizarea tineretului . Nu ajung afara ca meseriasi specializati ci ca salahori necalificati, platiti la jumatate .
Unde sunt sindicatele in rezolvarea problemelor cu toaletele, i-a auzit cineva pe la stiri , Unde sunt in negocierile cu ministerul , zgomot, zgomot, circ si prostie cat cuprinde . Sunt nimeni care doresc sa para facand ceva, pacalind profesorii si interesul invatamantului pe sticla televizoarelor intr-o chestiune oarecum normala .Chestia cu anuntul inspectiei este similara cu clopotelul pus la pisica sa prinda soareci.

Să-i dăm lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu

Imi aduc aminte de un caz din mediul rural ante-1989, cand un secretar cu propaganda, tractorist de meserie, a intrat la o oră de curs. A inceput criticile la adresa profesorului de istorie deoarece, credea acesta, că fiul său nu a primit nota pe care o merita in viziunea sa. De la critici s-a ajuns la invective deoarece profesorul l-a poftit afară. Doamna Anisie a săvarșit o faptă mai gravă decat tractoristul. Domnia Sa este cadru didactic și nu unul oarecare. Provine din invățămantul preuniversitar avand, s-a afirmat, chiar o poziție superioară profesional. Deci, culpa este de neiertat. Trebuia urmată de o demisie de onoare. Scuzele sunt chiar mai penibile decat fapta care le-a determinat. Errare humanum est sed perseverare diabolicum

SINDICATELE APARA ...abuzul si considera ca trebuie sa faca

educatie unui ministru al invatamantului , care trebuie sa ceara voie si sa anunte sindicatele inainte de a-si vizita institutiile din subordine , daca sunt aceeasi sindicalisti alesi pe viata ce au facut
greve cu elevii !?!?

De fapt , exista o tendinta generala ca fostul partid politic care a avut guvernarea sa aiba un dispret de rasa superioara ce aminteste de barbarii cuceritori care nu permiteau supusilor dialogul , decat in genunchi si in termeni batjocoritori . Ce pareri sa avem despre un Codrin sau fostul Teodorovich ...multimea de fosti sau actuali puscariasi care provoaca sila ...si trepadusii lor care fac crize prin tv uri , un CRISTESCU , par exemple, cu pretentii de STAPAN IN TOATE , parazit lenes si cam psihopat ...

Nu este vorba de sindicate, nici de politică!

Imi pare rău DAN-795 că te contrazic Aici nu este vorba nici de partide politice, nici de sindicate. Este vorba de o atitudine colegială. Pană la urmă doamna Anisie este colegă de profesie cu invățătoarea respectivă. Dacă aceasta a greșit discuția nu trebuia să fie nici in fața presei, nici in fața elevilor. Nu era in discuție o problemă politică ci una profesională care trebuia rezolvată cu fermitate dar cu discreție. Nu cred că doamna invățătoare greșise atat de grav incat să fie linșată public de doamna Ministru, care dorea, cred eu, să arate cat de implicată este in rolul de membru al Guvernului Romaniei. Incă odată, cel puțin pentru mine, nu are nici o relevanță apartenența la un partid politic a doamnei Anisie. Mult mai importantă este profesia Domniei Sale și apartenența la invățămantul preuniversitar. Tocmai de aceea este de neacceptat atitudinea avută, nu pentrucă este membră a PNL, că este membră a Guvernului Romaniei. Deci este vorba de COLEGIALITATE PROFESIONALĂ.

Intrebare pentru sindicalistti :

De ce atunci cand PSD-ul este la putere nu spun nimic?
Atunci cand in guvern este PSD-ul acestia nu se aud.
Cum este cu secretarii de stat ce provin direct din sindicate - regula nescrisa a PSD-ului ?
De obicei in sindicate sunt cei care sunt "paraleli" cu profesia - lucru lesne de inteles.

 

PRETENTII DE HOTI DE ...noapte care , au mai avut ideea ca

cei suspecti sa fie anuntati atunci cand sunt ascultati si de prins sa-i prinda MUTU !

legea 272 a fost incalcata flagrant de ministru si presa

asta este realitatea. nu se intra in clasa ca politia intr-un local prin de droguri sau intr-un bar cu bataie in curs, sau ca pompierii intr-o casa care a luat foc.

ministra nu are nicio justificare, din pacate. si-a dat seama de gafa mult prea tarziu.
nu stiu daca poate fi iertata de cadrele didactice. ar putea fi data in judecata fara nicio discutie. legea e lege, desi in romaniea lege e tocmeala si, dupa cum ne-a invatat pesedeul mai de ***and, legea este fărădelege.

 

Stimate

Ai fumat iarba?

fumat e putin zis. sa citim inca o data, cu lupa:

"art. 272 din Legea educatiei nationale: cadrele didactice nu pot fi perturbate in timpul desfasurarii activitatii didactice de nicio autoritate scolara sau publica; inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce"

DACA ISTERIA UNUI dascal este dojenita de un

demnitar , inseamna ca nefericitul ce ar fi un simbol politic , a intrerupt in mod brutal actul de educatie care, in mintea sindicatului este ceva sacru si gestul unor simpatii politice ce stau azi pe dupa usa, sariti cu furci si cu topoare ar fi
linsat-o si pe mdm Andronescu cea blajina ?

Un profesor cu vocatie este BUCUROS

sa aiba un auditoriu cat mai larg, indiferent de unde provine acesta, fie acesta ministru sau omul de pe strada.
Nu este cazul sindicalistilor care cred ca au uitat sa predea - au alte preocupari ...

Daca asa legi comuniste ati dat

Nu va mirati ca pierdeti respectul, stoma si consideratia. Daca o vaneta costa 800 de lei a tunic poate e mai ieftin sa comparati un autobus scolar si sa duceti copiii intr-o localitate cu tot ce trebuie inclusiv invatatoare care sa nu fie tovarasa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor