Cine o merita pe Irina Columbeanu? - Dezbatere Ziare.com

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 13:26
8084 citiri
Cine o merita pe Irina Columbeanu? - Dezbatere Ziare.com
Foto: Libertatea

Ca multi alti colegi de breasla si eu sunt de parere ca, daca am trai intr-o lume ideala, sotii Columbeanu ar merita sa fie decazuti din drepturile parintesti. Nu doar pentru faptul ca o folosesc pe Irina ca pe o arma, unul impotriva celuilalt, ci si pentru ca niciunul nu transmite nicio emotie in ceea ce o priveste, nicio farama de sentiment real.

Totul pare fals, regizat, sa dea bine in ochii presei, asa cum a fost intreaga lor poveste de la bun inceput.

Sunt parinte, am cunoscut foarte multi parinti care isi iubesc cu adevarat copiii, dar si foarte multi parinti care ii considera obligatii enervante sau obiecte de decor.

Cazul este, in opinia mea, dramatic si e greu de spus care ar fi solutia fericita pentru copila de patru ani. Vorbim despre un cuplu cu o stare materiala exceptionala (pentru tara saraca in care traim) si despre un divort in care batalia nu pare sa se dea pe avere, cum ar fi fost de asteptat, ci pe un biet copil.

Oare? Sau mai bine spus de ce?

Va prezint o scurta recapitulare a acestei triste situatii si va intreb: Cine credeti ca are dreptate ? Cine ar merita sa se ocupe in continuare de cresterea si educarea Irinei Columbeanu, mama sau tatal ei?

Filmulete inregistrate pe ascuns vs. trifoiul cu patru foi

Familia Columbeanu a ales din primul minut sa traiasca la vedere, intr-un "palat de sticla". Vrand nevrand am asistat cu totii la scene ai caror protagonisti au fost Irinel si Monica Columbeanu, nu neaparat la B1TV, ci si prin ziare, reviste sau macar la Cronica Carcotasilor. Mi-l amintesc, de exemplu, pe domnul Columbeanu in sala de forta. Si pe doamna Columbeanu in timp ce poza sumar imbracata in salon.

Eu personal nu am inteles ce anume gaseau interesant telespectatorii in ceea ce se intampla la resedinta de la Izvorani (sau aiurea) cu sotii Columbeanu. Dar imi amintesc ca eram si atunci surprinsa neplacut de ipostazele in care o surprindeam uneori pe micuta Irina, de exemplu atunci cand alerga singura la marginea piscinei sau cand statea pe scaun, plictisita si aproape adormita, prin vreun coafor, alaturi de mama ei si de prietenele acesteia.

Timpul a trecut, scandalurile celor doi soti s-au tinut lant, dar copilul a parut tinut tot timpul departe de ele. Aventuri prin baruri sau jacuzzi, amoruri mai mult sau mai putin impartasite, etc, povestea este binecunoscuta chiar si pentru cei ca mine care nu citesc presa mondena, ci afla despre astfel de minunatii total intamplator.

Concluziile la care am ajuns vrand-nevrand au fost mai tarziu confirmate de magistrati. "Instanta remarca totodata si acesta e un fapt notoriu, ca atat reclamanta cat si paratul au manifestat de-a lungul casniciei o apetenta crescuta pentru viata dusa in public si pentru senzational", se arata intr-o recenta decizie a judecatoriei Buftea, magistratii apreciind si ca Irina nu a crescut sub atenta supraveghere a parintilor, de copil ocupandu-se bunica materna a fetitei.

Oricat de jenante au fost ipostazele in care au fost surprinsi cei doi protagonisti, pana acum copilul nu a fost implicat in lupta surda dintre ei, care a culminat cu declansarea divortului.

Atunci lucrurile au luat-o razna.

Brusc, Irina a devenit o miza extrem de importanta. Dupa ce a petrecut luni bune pe meleaguri americane unde a insotit-o pe mama sa, fetita s-a intors in tara unde a petrecut Craciunul doar cu tatal. "De Craciun, Monica dansa prin baruri de noapte, iar eu stateam cu fetita", a sustinut Irinel Columbeanu in fata magistratilor.

Au urmat momente greu de inteles pentru un parinte ca mine. Tatal Irinel Columbeanu posteaza pe Internet inregistrari filmate cu camera ascunsa in care fetita lui spune ca mama o bate.

De ce pe Internet sa le vada toata lumea? De ce nu a dus probele in instanta si atat?

Ulterior apare un alt filmulet in care o voce feminina o intreaba pe Irina in repetate randuri de ce se teme de mama ei, de ce nu ii spune sa nu o mai bata, dar nu o intreaba nici macar o singura data pe micuta daca ii este dor de ea.

Mai mult, fetita este retrasa de la gradinita si ramane ascunsa in casa zile in sir pe motiv ca are rubeola, diagnostic pus insa la indoiala peste numai cateva zile de medicii de pe ambulanta chemata sa o ia pentru a o incredinta mamei.

Spectacolul oferit publicului de Irinel si Monica Columbeanu a atins insa culmile penibilului vineri, in opinia mea. Si, sa ma scuze colegii, mai ales cei pe care ii vad de obicei relatand in direct evenimente cu adevarat importante si care acum au dardait aiurea de frig zile in sir in fata judecatoriei Buftea, presa a avut o mare parte din vina. Fara mediatizare, acest caz se rezolva, cel mai probabil, in justitie, cum era si firesc, iar copilul avea parte de linistea cuvenita.

Dar nu. In fata jurnalistilor care s-au imbulzit la poarta Izvoraniului de parca se dadea un kil de faina gratis, Monica si Irinel Columbeanu si-au interpretat rolurile scrise probabil de propriii avocati.

EL a ferecat portile palatului si a inghitit cheia de la lacat. Cu mainile tremurande a postat pe Internet inca 15 filmulete compromitatoare despre fosta lui nevasta. Cine sa le vada insa, cine sa vorbeasca despre ele, cand jurnalistii erau toti buluc la usa lui? A chemat si Ambulanta, nu pentru seniorul Columbeanu, nici pentru el insusi, ci pentru ca toata lumea sa inteleaga cat de grava este starea micutei.

EA a venit cu alai. O armata de avocati, un executor, politisti, tot tacamul. A tacut tot timpul cat a stat indurerata in picioare in fata portii si si-a aranjat cu maini tremurande pletele. Mi s-a parut ca am surprins pe chipul ei un zambet retinut cu greu in momentul in care a privit elicopterul ridicat de Realitatea TV special pentru a transmite live exclusivitati de la Izvorani. La un moment dat a invartit gratios intre degete un trifoi cu patru foi. De Oscar momentul, zau.

Ca la un semnal poarta s-a rupt si EA a alergat cu pletele in vant nu, nu spre fosta iubire a vietii ei, ci spre casoaia in care, sustineau surse din interior, fusese pitita intr-un cotlon micuta Irina de tatal ei.

Momentul culminant s-a petrecut insa taman cand a trebuit, adica inainte de jurnalele principale de stiri de la ora 18.00.

EA a iesit triumfatoare cu fetita de mana, ca in cel mai prost scenariu hollywoodian. Avocatii o insoteau calcand cu pasi mari, asa cum au vazut ei in serialul "Law and Order".

Cand intreaga formatie a fost suficient de aproape de poarta unde stateau jurnalistii claie peste gramada, tam-nesam Irina a fost luata in brate de mama ei. Why, ca sa zic asa?

Impreuna au trecut prin "haita" infometata sa afle ce s-a intamplat inauntru. Nu au aflat nimic, bineinteles, sunt atatea emisiuni de cancan care trebuie sa fie umplute in zilele urmatoare cu dezvaluiri senzationale. De altfel, seara, la jurnalul de la ora 19.00, am vazut ca ProTV a luat tot caimacul, difuzand imagini in exclusivitate de la reuniunea de familie.

Masina in care se afla Irina a demarat in tromba spre apartamentul in care va sta cu chirie de acum inainte si unde astepta o alta liota de jurnalisti care ne-au informat ca mamica fericita va gati prajitura preferata a fetitei. Cui ii pasa?!?!

La Izvorani insa, finalul a fost de-a dreptul halucinant. Avocatul principal al EI, domnul Dojana (nu e gluma) a oferit floricele galbene jurnalistilor care au sprijinit-o in aceasta perioada grea pe clienta lui. Pam-pam.

Stau si ma intreb: Ce fel de parinti sunt acestia doi? In plin scandal de divort, tatal a fost fotografiat tinandu-si fiica 6 ore intr-un bar dupa ce a luat-o de la gradinita. Despre mama fetitei bunica spune in repetate randuri ca isi neglijeaza grav copilul. Suntem convinsi ca indiferent cu cine va ramane, Irina va avea bani, dar cine se va ocupa de educatia ei si ce fel de om va ajunge?

Daca as fi judecator si mi s-ar cere sa ii incredintez unuia dintre ei copila pe cine as alege cu sufletul impacat? Pe tatal plin de bani, pe mama tanara si ambitioasa? Pe altcineva?

Voi ce decizie ati lua?

Ziare.com te invita la dezbatere si la vot: Cine ar trebui sa se ocupe de cresterea si educatia Irinei Columbeanu?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Columbeanu Irina, #Columbeanu Monica Irinel, #fetita Columbeanu custodie, #divort Columbeanu , #Irina Columbeanu
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Doamna Camelia Badea , abia astept sa treceti prin ceva asemanator si sa ne comunicati starile dvs sufletesti !
Poza emil reloaded
emil reloaded
rank 1
Cine o merita pe Irina Columbeanu?