De ce a fost transportata Monica Columbeanu la IML cu masina politiei?

Vineri, 18 Martie 2011, ora 17:12
8113 citiri
De ce a fost transportata Monica Columbeanu la IML cu masina politiei?
Foto: ProTV

Drama prin care a trecut zilele trecute tanara doamna Columbeanu venita la Izvorani sa isi recupereze Bentley-ul s-ar putea lasa cu niste sanctiuni, dupa ce, impresionati de violentele fizice la care aceasta ar fi fost supusa, politistii unui echipaj de la Ciolpani au decis sa o transporte ei insisi la IML, cu o viteza de 130 de kilometri la ora si trecand de 8 ori pe rosu.

Situatia a fost surprinsa in imagini de jurnalistii de la Pro TV, in timpul peripetiilor prin care a trecut Monica Columbeanu in noaptea de sambata spre duminica.

Pe scurt, aceasta a venit sambata la Izvorani sa isi recupereze Bentley-ul, dar a fost impiedicata de paznicii proprietatii. Monica Columbeanu a depus in jurul orei 14.00 o plangere impotriva sotului la Politia Ciolpani, acuzandu-l de abuz de incredere, talharie, instigare la talharie si tulburarea folosirii locuintei. Peste cateva ore ea a mers si la Politia Snagov, unde si-a acuzat sotul de furt, sustinand ca Bentley-ul e pe numele unei firme conduse de ea. Dupa declaratii, insotita de doi avocati, Monica Columbeanu s-a intors la Izvorani, la miezul noptii, escortata de politie. Echipajele au incercuit zona si au inceput o ancheta. Dupa ancheta a urmat o noua descindere la politia Ciolpani.

Era ora 01.00.

Dupa ce a dat alte declaratii, Monica Columbeanu a plecat din Ciolpani intr-o masina de politie, nu in cea cu care circulase pana atunci toata seara, indreptandu-se catre IML Bucuresti, dupa cum arata filmarile jurnalistilor de la Happy Hour.

Conform imaginilor prezentate, masina de politie in care se afla Monica Columbeanu a circulat in miez de noapte pe DN1 cu 130 de km la ora, fara semnale acustice sau luminoase.

Mai mult, atat masina de politie cat si cele care o insoteau au trecut de circa 8 ori pe rosu la semafor, ba chiar au depasit linia continua pe mai multe portiuni si au circulat chiar si pe linia de tramvai, tot fara semnale acustice sau luminoase care sa ii avertizeze pe ceilalti participanti la trafic.

Vezi filmul evenimentelor aici

Intrebari si raspunsuri oficiale

Evident ca aceasta serie de intamplari ridica in mintea oricarui om obisnuit o alta serie de intrebari.

De ce era nevoie ca Monica Columbeanu sa se deplaseze la IML in masina politiei si nu cu masina cu care a circulat in noaptea respectiva pana atunci? Gravitatea ranilor suferite de aceasta cu cateva ore inainte justifica o asemenea decizie nocturna din partea politistilor? Existau alte pericole majore pentru viata si securitatea Monicai Columbeanu care sa necesite protectia ei fizica?

In baza caror reglementari legale s-a trecut de 8 ori pe culoarea rosie a semaforului si s-a mers pe linia de tramvai fara pornirea semnalului acustic sau luminos? Daca nu era vorba despre o vedeta si un scandal extrem de mediatizat ar fi procedat politistii la fel, mai ales ca, din cate reiese in imagini, Monica Columbeanu nu avea nici pe departe traumatisme grave?

In plus, ce s-ar fi intamplat in cazul nefericit in care, la o traversare pe rosu a uneia dintre cele 8 intersectii fara semnalizarile corespunzatoare, s-ar fi produs un accident? Cine ar fi fost de vina pentru pagubele produse sau, si mai rau, pentru traumele fizice care ar fi putut fi suferite de alti participanti corecti la trafic?

Am solicitat raspunsuri la aceste intrebari din partea IPJ Ilfov, dar si din partea Politiei Capitalei, de la care inca mai asteptam un raspuns oficial.

In schimb, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, comisar-sef de politie, Nica Emanuel Marin, a facut urmatoarele precizari pentru Ziare.com:

"Conform Codului de Procedura penala (art.114), atunci cand este necesara examinarea corporala a persoanei vatamate, pentru a constata pe corpul acesteia existenta urmei infractiunii, organul de urmarire penala dispune efectuarea unei constatari medico-legale si cere oganului medico-legal sa efectueze aceasta constatare.

De asemenea, organele de urmarire penala sunt obligate sa aiba un rol activ in desfasurarea procesului penal, iar scopul acestuia este constatarea la timp si in mod complet a faptelor care constituie infractiuni (Codul de Procedura Penala, art.1 si 4)".

In plus, in documentul primit de la IPJ Ilfov se mai arata ca "insotirea partii vatamate la Institutul Medico legal s-a realizat de fiecare data cand am fost sesizati despre comiterea unor fapte penale cu violenta (talharie, viol, tentativa de omor), iar examinarea medico-legala a fost solicitata expres de organele de urmarire penala pentru solutionarea cauzei".

Seful IPJ Ilfov mai subliniaza ca "gravitatea leziunilor suferite de doamna Columbeanu" va fi stabilita de un document oficial din partea IML. Nu ne putem abtine insa sa nu remarcam ca se putea vedea cu ochiul liber ca doamna Columbeanu nu patise mare lucru, iar, conform presei, specialistii de la Institutul de Medicina Legala au confirmat ulterior faptul ca nu avea pe corp altceva decat vanatai.

Si atunci pentru ce au pus in pericol politistii viata participantilor la trafic care au avut nefericita inspiratie de a se intersecta cu traseul doamnei Columbeanu in acea seara?

Iata ce spune in acest sens acelasi document remis de IPJ Ilfov:

"Referitor la modul de deplasare al echipajului care a insotit-o pe doamna Columbeanu la Institutul Medico-Legal, va comunicam ca, autovehiculele apartinand Ministerului Administratiei si Internelor pot incalca regimul legal de viteza sau alte reguli de circulatie in cazul misiunilor care au caracter de urgenta (OUG 195/2002, art 61), urgenta impusa de caracterul infractiunilor sesizate.

Referitor la faptul ca autovehicului in cauza nu avea in functiune semnalele acustice si luminoase, va comunicam ca, in urma vizionarii imaginilor (...)s-a demarat o ancheta, iar in cazul in care agentul de politie care a condus respectivul autoturism va fi gasit vinovat de incalcarea legislatiei in vigoare se vor dispune masuri din competenta.

Totodata, va fi sesizata unitatea de politie competenta a sanctiona conducatorii autovehiculelor care au incalcat prevederile OUG nr. 195/2002, avand in vedere ca faptele au fost savarsite pe raza de competenta a altei unitati de politie".

Concluziile ar putea fi urmatoarele: vanataile suferite de Monica Columbeanu in timpul diminetii, au fost considerate pe la miezul noptii de catre politisti o "urgenta", de o gravitate similara cu infractiunile de "talharie, viol, tentativa de omor" care fac necesara insotirea victimei la IML de catre un echipaj de politie.

O alta concluzie ar mai putea fi ca exista cu siguranta miracole, pentru ca numai un miracol a facut ca niciun sofer corect sa nu fie facut zob de masina care o transporta de urgenta pe doamna Columbeanu pe bulevardele Capitalei inainte de a i se sterge de tot echimozele de pe corp.

Iar o ultima concluzie ar fi ca toate nevestele anonime batute cu adevarat de barbatii lor trebuie sa se astepte sa fie transportate la IML de un echipaj de politie, nu de vecini sau rude. Ca doar au dreptul.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Monica Columbeanu spital, #Monica Columbeanu politie, #Columbeanu divort , #divort