Cum arata celula in care a stat inchisa Monica Iacob Ridzi (Foto)

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:14
21946 citiri
Cum arata celula in care a stat inchisa Monica Iacob Ridzi (Foto)
Foto: stiripesurse.ro

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a facut publice cateva imagini din celula in care a fost incarcerata Monica Iacob Ridzi, in contextul in care aceasta s-a plans de conditiile oferite, iar Avocatul Poporului a anuntat ca va ancheta cazul.

"Din data de 17.02.2015 si pana la momentul transferului, Monica Iacob Ridzi a fost cazata in infirmeria penitenciarului, impreuna cu o alta detinuta si a urmat tratamentul medical prescris de specialistii consultati inainte de intrarea in custodia sistemului penitenciar.

Detinuta a primit doua paturi din dotarea penitenciarului si i-a fost aprobata cererea de a primi o pilota de la familie. In cadrul Penitenciarului Gherla, inclusiv la Sectia Exterioara Cluj, temperatura medie in camerele de cazare este 22 grade Celsius. Fiecare camera are in dotare un termometru si zilnic temperatura camerelor este notata intr-un registru special", se arata intr-un comunicat remis presei, miercuri, de ANP, informeaza stiripesurse.ro.

Monica Ridzi, apel catre ministrul Justitiei: Moartea in chinuri este o forma de tortura

Foto: stiripesurse.ro

Conducerea ANP a mai precizat ca a fost verificata reclamatia conform careia "peretii sunt scrijeliti, cu urme de sange, iar in camera sunt urme de fecale" si s-a constatat ca ea "nu corespunde realitatii", incaperea "respectand normele igienico-sanitare", se arata in comunicatul ANP.

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la conditiile in care e tinuta Monica Iacob Ridzi

Foto: stiripesurse.ro

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza faptul ca anul trecut "cuantumul cheltuielilor alocate pentru intretinerea unui detinut a fost de 535 lei/luna cost mediu, care cuprinde cheltuielile cu hrana detinutilor, utilitatile (energie electrica, gaze naturale, apa, CLU pentru incalzire si preparare hrana), materialele pentru curatenie, carburantii, reparatiile curente, medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti, piese de schimb, lenjerie si accesorii de pat si altele".

Foto: stiripesurse.ro

"In ceea ce priveste respectarea drepturilor detinutilor, Administratia Nationala a Penitenciarelor este verificata periodic de Corpul de Control al ministrului justitiei, dar si de organisme internationale, precum Comitetul pentru Prevenirea Torturii. Precizam ca ultima misiune de verificare din partea CPT a avut loc in luna iunie 2014", se mai arata in comunicatul ANP.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#celula Ridzi, #camera penitenciar Ridzi, #Ridzi conditii inchisoare , #arestata
Comentarii