Editorial: Urmasii lui Traian au pierdut steagul

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 10:21
2532 citiri
Editorial: Urmasii lui Traian au pierdut steagul

Strans uniti in jurul Monicai Iacob-Ridzi, deputatii pedelisti i-au pus lui Traian Basescu o eticheta grea.

De caraghios. Du-te baaa, invartindu-te, cu indicatiile tale, hai hai, circulati va rog! Sa-si bage 'mnealui, adica, invataturile undeva, si-anume in fund, si sa lase balta alura de Saint Just, ca nu se pupa.

De-asa vremi se-nvrednicira "urmasii lui Traian", cantati atat de dulce in ode de Elena Udrea in timpurile cand evidenta era numai o parere, iar sperantele romanilor mai scanteiau, faramitate, intr-un ungher al sufletului.

Si iata cum steagul ostirii s-a transformat intr-o pereche de tanga in taman miezul mesajului cu care Traian Basescu si compania castigau alegerile, acum multi ani, nimeni nu mai stie cati, atat de departe sunt clipele cand romanii gaseau in orice procent pierdut de tabara lui Adrian Nastase si Ion Iliescu un mic semn de revolutie. Ce imbecili!

Suferinta, insa, este caracteristica vulgului, care n-are nicio legatura cu ostirea parlamentara. Ce-i pasa natangului din strana legislativa de picurii de sange din simtirea fraierilor?

Au inghitit nasterea reformelor structurale promovate de Emil Boc printre ineptii care in anumite momente aproape ca le-au anulat efectul, au trecut cu vederea faptul ca apelul la solidaritate pe timp de criza a avut efect numai pentru catei, s-au limitat la existenta carteziana, incercand sa le tina de cald, au ignorat furtul gros, de care s-ar rusina si mainile lungi din tipul guvernarii pesediste, si se amageau, bietii, cu un pansament aproape smuls de pe genunchi, care insa tinea loc de tinctura de arnica: lupta impotriva coruptiei.

Da, da, oricat de haios suna, ramasese o farama de templu in care se refugiau de cate ori simteau ca degringolada se prelungeste, se lateste, se invineteste.

Pe langa votul deputatilor in privinta cererii procurorilor de extindere a anchetei penale in dosarul Ridzi cu perchezitia informatica, un gainat pare o farama de diamant.

Nu exista fotografie pentru tupeul de-a-i azvarli in obrajiori lui Adrian Nastase ca nu se lasa dus cu arcanul in sala de judecata si, la ceva vreme distanta, secventa sa se repete in tabara celor care imbracasera camasa mortii si nu se lasau pana cand nu biruiau furtisagurile.

Le-am iertat multe. Incepand cu tembelismul de-a nu infiinta un departament de imagine la Guvern care sa explice ca la Palatul Victoria nu sunt numai nerozi (au crezut ca sunt mai destepti decat toata lumea) si terminand cu madam Anastase, precum si cu licitatiile incredintate firmelor de partid (asa-i procedura, in Romania se fura pe rand, de asta e buna alternanta la putere), dar m-am lecuit.

Din mandrul partid al lui Traian Basescu, pornit sa recastige increderea romanilor in politicieni, a mai ramas stampila pentru painea de intampinare, vorba Divertisilor. E gata. Sandramaua a crapat.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dosar Monica Iacob Ridzi, #Traian Basescu Ridzi, #urmasii lui Traian , #deputat