Opinii: Cazul Ridzi, inca o victorie a coruptiei

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 00:34
5695 citiri
Opinii: Cazul Ridzi, inca o victorie a coruptiei

Alianta transpartinica a coruptiei a invins din nou. In Parlament, dar mai ales pe cei care mai sperau ca PD-L poate face totusi o mica diferenta din acest punct de vedere, macar sub presiunea lui Traian Basescu. Constient ce efecte dezastruoase va avea acest vot asupra raportului pe Justitie, presedintele i-a avertizat public pe democrat liberali sa nu repete votul din comisia juridica.

Degeaba. Vorbele Monicai Iacob Ridzi au fost cu mult mai convingatoare: "puteti fi maine in locul meu". Iar toti cei care stiu ca asa este s-au grabit sa o salveze pe d-na fosta ministru acuzata de coruptie, incalcand orice consemn. Este de un penibil infinit sa o auzi pe Monica Iacob Ridzi invocand abuzurile procurorilor DNA cu aproape exact aceleasi cuvinte folosite de Adrian Nastase sau Miki Spaga.

PD-L acuza Opozitia ca i-ar fi inscenat acest vot. Teoretic era posibil, pentru ca apoi sa arate cu degetul PD-L ca-si apara coruptii. PSD, cel putin, dupa ce a patimit cu Adrian Nastase, traieste probabil acum un moment de mare relaxare, scapat definitiv de exclusivitatea coruptiei si a protejarii ei.

Atat doar ca Opozitia nu are majoritate in Camera Deputatilor si multi liberali si sociali democrati au votat la vedere. Este clar ca voturile in favoarea Monicai Ridzi au venit de peste tot, de la toti cei care se stiu cu musca pe caciula in toate partidele, fiecare fiind decis sa dea vina pe adversari. Cam asa cum s-a intamplat si cu ANI.

Dar votul in cazul Ridzi este penibil in principal pentru PD-L, dupa cum atragea atentia chiar Traian Basescu: "Respingerea cererii procurorilor e o actiune inadmisibila din punctul de vedere al PD-L. Nu poti sa-l acuzi pe Nastase ca se ascunde si cand vine vorba de un deputat al tau sa faci la fel."

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, singura care-si mai aminteste, se pare, cu ce principii candida si castiga PD-L alegerile, a reactionat imediat cerand reluarea votului si chiar mai mult decat atat.

"Doamna Ridzi ar trebui exclusa din partid (sa fim diferiti de partidul lui Nastase & compania), iar cei care au contribuit la blocarea anchetei ar trebui sanctionati. Ma gandesc ca nu cei care vorbesc despre coruptie trebuie sanctionati, ci cei care impiedica o ancheta de coruptie. Si imi doresc ca alegatorii sa ii intrebe pe alesii lor, in fiecare circumscriptie, cum au votat ieri. (...)In toti acesti ultimi ani, PSD, PC, UDMR si PNL au fraternizat, public sau subteran, pentru apararea propriilor inculpati. Au vrut sa demita procurori anticoruptie, au modificat legi, au tergiversat sau blocat dosare de mare coruptie in Parlament, au vrut chiar sa desfiinteze DNA. Si toate acestea pentru a-si apara propriile interese si retelele clientelare, chiar daca asta a insemnat decredibilizarea lor sau a tarii. Acum insa, pot spune ca o parte din PDL, prin votul de ieri, s-a alaturat acestei familii", a aratat d-na Mavoei pe blogul sau.

Ma indoiesc sincer ca reluarea votului mai e posibila caci, exact ca in cazul Legii pensiilor, va fi invocata crearea unui precedent periculos si asta indiferent ce presiuni vor fi facute de la Cotroceni. Iar Monicai Macovei i se va transmite din nou ca nu reprezinta partidul si ca ar face bine sa-si vada de traba ei la Bruxelles.

PD-L dovedeste pe zi ce trece ca este la reformabil si are, pe fond, acelasi respect pentru Justitie ca restul clasei politice. Iar lucrul acesta nu va ramane netaxat in urmatorul raport de monitorizare. Este un rau pe care nu si-l face doar siesi, discreditandu-se, ci il face Romaniei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Monica Iacob Ridzi, #Ridzi dosar penal, #Ridzi urmarire penala , #dosar penal
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Era de ateptat. Mafia politica nu mai are culori ci e toata o mizga urit mirositoare