Dosarul Ridzi, trimis la Inalta Curte pentru judecare

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 19:44
1658 citiri
Dosarul Ridzi, trimis la Inalta Curte pentru judecare
Foto: Arhiva

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in cazul deputatei PD-L Monica Iacob-Ridzi, urmand ca rechizitoriul sa fie transmis Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fostul ministru al Tineretului este cercetat de procurorii DNA, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.

Monica Ridzi comenteaza pe blog ca spera ca acesta este ultimul capitol din dosarul sau atat de mediatizat.

"S-a scris mult, intemeiat sau fals, au curs tone de invective asupra-mi, s-au cernut adevarurile de minciuni, onoarea de lichelism, fondul de superficial. Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigatie penala. La 'umbra' acestui caz s-au ascuns, trimisi la randul lor in judecata sau cercetati pentru aceleasi tipuri de fapte, fosti ministri ai justitiei, fosti si actuali demnitari, europarlamentari, deputati in functie sau importante alte persoane din viata politica si sociala", sustine Monica Iacob-Ridzi.

Deputatul democrat-liberal se plange si de viciile de procedura inregistrate in cazul sau, dar si despre "lipsa de logica juridica a unor sustineri din materialul de ancheta", sau "erorile uriase"ale raportului de expertiza intocmit la dosar.

"Nu voi aminti nimic despre modalitatile 'democratice' de ancheta, nimic despre plangerile penale sau disciplinare pe care intentionez sa le fac, nu voi extrage nimic din declaratiile martorilor ce imi sunt net favorabile (si care au fost deliberat ignorate in acest timp) si nici nu voi combate sustinerile putinilor celor care, avand calitatea de invinuit si amenintati cu 'iminente' masuri coercitive, au fost folositi de procurori pentru a culege probe. Astept linistita, va asigur, inceputul judecatii.

Sper din tot sufletul ca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, analiza tuturor aspectelor de fond si forma sa se realizeze fara patima, cu echilibru si fara partizanat.(...)", mai scrie aceasta pe blogul sau.

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#dosar Ridzi, #dosar Monica Iacob Ridzi, #Monica Ridzi dosar judecata , #dosar penal