Inca patru functionari demisi ca urmare a scandalului Ridzi

Joi, 05 Mai 2011, ora 00:06
1723 citiri
Inca patru functionari demisi ca urmare a scandalului Ridzi

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport (ANS), Doina Melinte, i-a suspendat pe cei patru angajati trimisi in judecata in "dosarul Ridzi" care erau inca in functie.

Cei patru, respectiv Mihai Marcuta, Daniela Popa, Florin Mircea si Petru Dragomir, sunt suspendati din functie pana la definitivarea procesului.

In acest dosar sunt trimise in judecata 12 persoane.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost trimisa in judecata marti, de procurorii anticoruptie, pentru cinci infractiuni, printre care abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul organizarii Zilei Nationale a Tineretului din 2009, a informat DNA.

Potrivit DNA, Ridzi va fi judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate si participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

Printre altele, Ridzi este acuzata ca s-a folosit de resursele financiare ale Ministerului alocate Zilei Nationale a Tineretului "pentru realizarea si difuzarea unor produse publicitare prin care si-a promovat imaginea de om politic".

"Faptul ca aceasta si-a promovat imaginea de om politic prin difuzarea unui spot TV la posturi de televiziune a fost stabilit de Curtea de Apel Bucuresti prin sentinta civila pronuntata la 26 ianuarie 2010, definitiva si irevocabila", a precizat DNA.

Celelalte persoane din dosar au fost trimise in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, complicitate la fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata.

Primul termen al procesului fostului ministru a fost stabilit pentru 7 septembrie, dosrul fiind judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#caz ridzi, #patru angajati suspendati cazul ridzi , #dosar penal