Inca un dosar penal pentru Monica Iacob Ridzi?

Marti, 09 Februarie 2010, ora 13:03
3880 citiri
Inca un dosar penal pentru Monica Iacob Ridzi?
Foto: Arhiva

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi si alti functionari fosti subalterni, multi dintre ei membri PD-L, vor fi trimisi in judecata pentru mai multe operatiuni de deturnare a banilor publici derulate dupa modelul "2 Mai - Ziua Tineretului".

"2 Mai nu a fost un caz izolat. MTS nu e un caz izolat. Ceea ce ziarul vostru (Gazeta Sporturilor - n.r.)a scos la iveala anul trecut si ce va deveni public in curind sint parti ale sistemului prin care banii publici sint repartizati in buzunare private prin deciziile ministrilor nostri!", a declarat o sursa din interiorul MTS, citata de Catalin Tolontan pe blogul sau.

Informatia a fost confirmata si pentru agentia NewsIn, de catre surse judiciare. Potrivit agentiei de presa, Procurorii DNA vor cere, pana la sfarsitul lunii februarie, avizul Parlamentului in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru extinderea urmaririi penale in dosarul in care aceasta este invinuita in legatura cu organizarea Zilei Tineretului.

Alexandru Chiciu, avocatul Monicai Iacob Ridzi, a infirmat la Realitatea TV aceste zvonuri, declarand ca fata de clienta sa nu s-a inceput, din punct de vedere procedural, urmarirea penala intr-un alt dosar si nici nu s-a cerut extinderea cercetarii penale.

Chiciu a explicat ca solicitarile de extindere se fac numai dupa anumite proceduri care prevad inclusiv un aviz din partea procurorului general, iar despre acestea nu se poate vorbi in acest moment.

"Fata de clienta mea nu incep noi proceduri la acest moment. Cazul '2 Mai' este in urmarire penala, faptele sunt cunoscute publicului, exista aviz la Parlament de foarte multe luni(...) Nu este invinuita, nu i s-au adus oficial acuzatii intr-un nou dosar, aceasta este situatia acestei zile, acestei ore", a precizat Chiciu.

"In momentul in care vor exista, fata de clienta mea nu fata de alti agenti, ne vom apara", a mai precizat avocatul referindu-se la noi acuzatii, si subliniind totodata ca "orice alte interpretari sunt neavenite".

Chiciu a mai tinut sa sublinieze ca "punctul de vedere al domnului Tolontan excede liniei juridice si se inscrie unei directii de retorica politica".

Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia, in 14 iulie 2009, de la conducerea Ministrului Tineretului si Sportului, spunand ca nu vrea sa afecteze imaginea Guvernului si a partidului in urma scandalului in care a fost implicata privind organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului si ca Alianta PSD-PNL vrea sa mentina subiectul pe agenda publica.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi anuntase, cu cateva zile inainte de demisia acesteia, ca a propus premierului revocarea ei din functie si cercetarea pentru delapidare si abuz in serviciu, o ancheta a ANAF si sesizarea Consiliului Concurentei si a Curtii de Conturi in cazul contractelor cu Artisan si Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului".

Camera Deputatilor si-a dat acordul, in 27 iulie 2009, in legatura cu cererea procurorilor DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi in dosarul privind Ziua Tineretului.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Monica Iacob Ridzi dosar, #Monica Iacob Ridzi DNA , #dosar penal
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"Fostul ministru Monica Iacob Ridzi si alti functionari fosti subalterni, multi dintre ei membri PD-L, vor fi trimisi in judecata"