Ziare.com

Procesul de coruptie al Monicai Iacob Ridzi - o noua amanare

de Alex Varzaru
Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 14:00

   

Procesul de coruptie al Monicai Iacob Ridzi - o noua amanare
Curtea Suprema de Justitie a hotarat acordarea unui nou termen, pe 16 ianuarie, in procesul Monicai Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, judecata pentru coruptie.

La termenul de marti avocatii inculpatilor si-au rostit pledoariile finale. Completul de judecata a ramas in pronuntare.

Monica Iacob Ridzi este acuzata de coruptie si abuz in serviciu, fapte petrecute cu ocazia Zilei Tineretului de la Costinesti, din 2009 si risca o pedeapsa de 15 ani de inchisoare.

Fostul ministru este acuzat ca atunci ar fi folosit resursele financiare ale ministerului pe care il conducea pentru a-si promova imaginea politica. In plus, Ridzi ar fi cumparat ilegal produse electronice in valoare de circa 100.000 de lei.

Procurorii au sustinut ca Monica Iacob Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

"Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in locatii din Bucuresti, Costinesti si 39 resedinte de judet, in care cunostea ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen", au mai spus procurorii.

Potrivit sursei citate, prejudiciul produs de Ridzi in acest dosar se ridica la 2,7 milioane de lei. Audierile in cazul Monicai Iacob Ridzi au inceput in luna februarie 2012.

Noi audieri in dosarul Monicai Iacob Ridzi

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata mai multi angajati din Ministerul Tineretului si Sportului - Ioana Elena Varsta, consilier personal al Monicai Ridzi si administrator al SC Red Apple Communication SRL, Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane si Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne.

Mai sunt acuzati Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate, Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate, Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret, Dan Petre Toia, director al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne, Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne.

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata si Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Razvan Nica Udangiu, asociat si administrator la aceeasi societate, si Marius Cristian Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1227 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ridzi risca o pedeapsa de 15 ani de inchisoare? Pentru o frauda de

2,7 milioane de lei, daca inteleg bine.
Daca justitia este la fel de clementa ca in cazul lui Nastase, unde sint milioane de Euro in joc, doamna aceasta nu risca decit 2 saptamani, cu mustrare scrisa! Astept urmarea, pentru un just echilibru...

 

Bine ca l-ati facut pe Nastase......

...Monica mai poate astepta.

 

Fata lu'tata nu trebuie tarata in scandale

D-na Ridzi ne-a papat acesti bani pentru promovarea unei tinere plina de succesuri, la parlamentul european .Daca e cuminte si nu pomeneste nimic de famiglie scapa cu achitarea sau o mica pedeapsa cu suspendare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor