PD-L strange randurile in jurul Monicai Iacob Ridzi

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:45
2776 citiri
PD-L strange randurile in jurul Monicai Iacob Ridzi

Imediat dupa inflamarea spiritelor in jurul cheltuielilor facute de Monica Iacob Ridzi pentru manifestarile prilejuite de Ziua Tineretului, mai marii partidului au tacut. Presedintele PD-L, Emil Boc, s-a multumit, luni, sa afirme ca daca se va dovedi ca este vinovata, va plati. Marti insa, mai multe voci pedeliste si-au exprimat parerea in legatura cu scandalul care a ajuns in Camera Deputatilor.

Elena Udrea, ministrul Turismului, a declarat ca PD-L isi sustine oamenii, ministrii, dar in acelasi timp isi doreste ca totul sa se faca transparent, iar acuzatiile care planeaza asupra Monicai Iacob Ridzi vor fi lamurite de cercetarile efectuate de comisia parlamentara de ancheta, care a fost instituita.

"Problema va fi cercetata de o comisie parlamentara de ancheta. Personal din cate stiu cred ca s-a respectat legea si asta e cel mai important. Eu si colegii mei am decis sa o sustinem pe Monica Ridzi. Problema o sa se incheie odata cu rezultatele anchetei.

Din cate stiu eu exista un raport efectuat de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor (A.N.R.M.A.P.) care arata cum s-au desfasurat achitizitiile", a declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea a precizat ca PD-L a votat intotdeuna ca justitia sa isi faca treaba, dar deocamdata nu exista acuzatii oficiale, nu exista un raport.

Udrea: Putem face multe plangeri penale impotriva PNL

"PNL este un partid de opozitie, si noi am putea face multe plangeri penale pentru ce am gasit in urma guvernului liberal", a mai declarat fosta consiliera prezidentiala.

Udrea a mai spus ca in cazul Monicai Ridzi se vede diferenta de reactie a partidului, fata de PSD care de doi ani tergiverseaza trimiterea in Justitie a lui Adrian Nastase.

"Eu cred dintr-o data se vede diferenta de tratament si reactie avand in vedere ca de doi ani nu s-a facut nimic cu dosarul lui Adrian Nastase", a mai declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea a declarat ca momentan "nu stie cum sta treaba" in filialele din Constanta si Vrancea, filialele care i-au fost atribuite luni pentru resuscitare, dar va transmite ulterior care sunt tintele pe care si le va propune.

Cezar Preda: Este ministrul nostru

PD-L nu face scut si pavaza in fata ministrilor sai, daca se dovedeste ca acestia au incalcat legea, a declarat marti vicepresedintele PD-L, Cezar Preda.

In caz ca procuratura va cere urmarirea penala a ministrului Monica Iacob-Ridzi, parlamentarii PD-L nu o vor proteja, a declarat Cezar Preda, subliniind insa ca intai trebuie sa se dovedeasca faptul ca a incalcat legea.

Intrebat daca parlamentarii vor accepta urmarirea penala, Preda a raspuns: "Depinde ce spune raportul comisiei. (...) Nimeni nu e mai presus de lege, noi nu facem scut si pavaza in fata legii pentru un ministru".

"Pana cand s-a dovedit ca a incalcat legea, este ministrul nostru si trebuie sa isi realizeze programul de guvernare si sa o sprijinim", a declarat Preda.

Intrebat insa daca ar trebui ridicata imunitatea ministrului Monica Iacob-Ridzi, vicepresedintele partidului a raspuns: "Nu, de ce sa fie ridicata?".

Cezar Preda a adaugat ca PD-L "nu se substituie Justitiei" in cazul Ridzi si ca partidul a fost de acord cu solutia constituirii comisiei de ancheta a Parlamentului, propusa de PNL.

Nu pot sa stau la masa cu un om care ma injura

In ceea ce priveste declaratiile dure ale social-democratilor de la Consiliul National Executiv care a avut loc la Turnu Magurele vineri, vicepresedintele democrat-liberal a precizat ca ministrii PD-L nu vor raspunde cu aceeasi moneda si ca premierul Emil Boc vrea sa se asigure ca partidele de la guvernare "functioneaza ca o echipa".

"Noi nu dam curs la toate prostiile astea, pentru ca toata lumea se discrediteaza", a precizat Preda, adaugand insa ca problemele din Coalitie trebuie rezolvate pentru ca "nu este de acord sa stea la masa cu un om care il injura".

Conform unei inregistrari audio difuzate in presa saptamana trecuta, liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, este "adus de pe drumuri", Emil Boc "habar nu are de economie" iar ministrul Economiei, Adriean Videanu, "cand respira vrea sa faca bani".

Blaga: Daca se dovedeste ca e vinovata, votam pentru ridicarea imunitatii

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a dat asigurari ca democrat-liberalii vor vota pentru ridicarea imunitatii in cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, insa asta daca se va dovedi ca este vinovata.

"Daca se va ajunge la votarea imunitatii si la demonstrarea ca e vinovata, vom vota pentru ridicarea imunitatii", a declarat Blaga, marti.

Pe de alta parte, ministrul si-a exprimat covingerea ca Ridzi este nevinovata, dar cu toate astea, "justitia trebuie sa isi faca datoria".

Irina Ursu, Livia Stroie, Adriana Toma

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Elena Udrea, #PDL sustinere, #Monica Ridzi , #Elena Udrea