Comisia de ancheta va cere inceperea urmaririi penale a ministrului Ridzi

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 23:08
3466 citiri
Comisia de ancheta va cere inceperea urmaririi penale a ministrului Ridzi
Foto: Realitatea Tv

Comisia de ancheta va cere inceperea urmaririi penale a ministrului Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, dupa cum a dezvaluit, chiar ministrul.

Potrivit lui Ridzi, chiar de marti, inainte de finalizarea dezbaterilor, parlamentarii din comisia de ancheta au intocmit un raport in baza caruia se cere inceperea urmaririi penale in cazul sau. Acest raport ar fi fost dat membrilor comisiei, o copie fiindu-i inmanata si ei.

"Acest raport este gata de ieri (marti, n.red), in conditiile in care eu astazi (miercuri, n.red.) le-am furnizat ultimele documente. (...) Va citesc in premiera concluzia raportului: La pagina 13 scrie ca 'se recomnda inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Monica Iacob Ridzi pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice", a dezvaluit ministrul PD-L, la Realitatea Tv.

Contactata de Realitatea Tv, presedinta Comisiei de ancheta Alina Gorghiu a spus ca acest raport nu este unul final, refuzand, insa, sa dezvaluie concluzia deputatilor din Comisie.

"Nu stiu ce raport are doamna ministru. Regulamentul spune ca ce se intampla la Comisie nu iese in afara sedintei. Daca e draftul raportului e un punctaj pe discutiile care au avut loc pana acum", a spus Gorgiu, precizand ca nu poate dezvalui concluziile raportului final.

Ma gandesc in fiecare zi si noapte sa-mi dau demisia din PD-L

Intrebata daca in urma acestui scandal se gandeste sa-si dea demisia din partidul a carui imagine a prejudiciat-o deja cu varf si indesat, Ridzi a spus ca nu trece zi sau noapte fara sa se gandeasca la asta.

"De patru saptamani in fiecare zi si noapte ma gandesc la acest lucru si imi reprosez ca am avut prea multa incredere. Se astazi inainte nu voi mai lasa niciun moment sa planeze vreo suspiciune asupra vreunui element", a spus Ridzi.

Ea a explicat, totusi, ca ramane la declaratiile initiale conform carora nu va demisiona decat atunci cand se va cere oficial inceprea urmaririi penale in cazul sau.

Cheltuielile imense pe timp de criza, obligatie fata de tineri

Intrebata daca nu i-a tremurat pixul in mana in momentul in care a semnat pentru suma de 730.000 de euro alocata unor serbari, Ridzi a spus ca nicio secunda, deoarece aceasta era obligatia ministerului fata de tineri.

"Chiar daca este an de criza, simt ca am obligatia sa continui aceste proiecte pentru tineri", a spus ministrul Tineretului, adaugand ca pe acestia nu i-a audiat nimeni pentru a vedea cat de mult le-au placut concertele si evenimentele organizate cu ocazia Zilei Tineretului.

Ea a spus ca desi MTS mai era implicat si in organizarea altor evenimente in aceasta perioada, acestea sunt sistate pana la finalizarea raportului de audit.

Totodata, Ridzi se gandeste sa dea in judecata firmele carora le-au fost acordate contractele pentru organizarea evenimentelor din 2 Mai.

"De acum inainte voi verifica toate contractele. Din iulie mai sunt si alte evenimente, 'Mamaia Copiilor' e organizata si cu sprijinul nostru. E o suma foarte mica - 400 de milioane de lei vechi. Am sistat alte evenimente pana la raportul de audit. (...) E clar ca firmele au gresit, studiez posibilitatea de a da firmele in judecata pentru prejudiciul cauzat MTS", a precizat ministrul.

Atac "sub centura" la Tolontan

Redactorul sef al Gazetei Sporturilor Catalin Tolontan a declarat in cadrul aceleiasi emisiuni ca pregateste pentru editia de joi un articol dupa care ministrul Ridzi va fi ingropata definitiv.

El a apreciat, insa, ca aceasta a fost foarte discreta pe parcursul acestor saptamani si nu a folosit atacuri sub centura.

"Pagina intai pe care o pregatim astazi (miercuri, n.red.) si ceea ce dezvaluim maine (joi, n.red.) este un lucru de o gravitate iesita din comun. Lucurile sunt clare, mandatul s-a terminat pentru doamna ministru.

Apreciez ca a fost un adversar decent, un om care nu a folosit lovituri sub centura, un om care a adus documentele la timp. Insa ii spun in aceasta seara ca vom publica maine cat a risipit MTS in acest caz. Lucrurile s-au terminat pentru doamna ministru. Doamna ministru isi va pierde in curand si sprijinul propriului partid. Nimeni n-o mai poate apara!", a spus Tolontan.

Insa, la nici jumatate de ora dupa aprecierile de bine ale jurnalistului, Ridzi a dovedit ca acesta s-a inselat, facand "inca o dezvaluire" pe ultima suta de metri: "Vreau sa mai fac inca o dezvaluire. Inteleg ca cei de la PSD i-au propus domnului Tolontan sa fie secretar in MTS".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ridzi urmarire penala, #raport ancheta Ridzi, #Ridzi Ziua Tineretului, #scandal Monica Ridzi , #ministrul Sportului