Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Iacob Ridzi a primit avizul Comisiilor parlamentare de specialitate

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 16:34
1574 citiri
Monica Iacob Ridzi a primit avizul Comisiilor parlamentare de specialitate

Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport a avizat favorabil candidatura Monicai Ridzi pentru functia de ministru al tineretului si sportului, cu 30 de voturi pentru, unul impotriva si 3 abtineri.

Candidatul nominalizat pentru functia de ministru al tineretului si al sportului, Monica Ridzi, a declarat in cadrul Comisiilor parlamentare pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, reunite in sedinta comuna, ca doreste sa-l puna pe Octavian Belu in functia de secretar pe domeniul sportului, informeaza Newsin.

"Vreau sa lucrez cu domnul Octavian Belu, pe care l-am invitat sa ocupe functia de secretar de stat pe domeniul sportului. Sper sa si accepte", a declarat Monica Ridzi.

In privinta programului de guvernare, Monica Ridzi s-a pronuntat pentru modificarea legii tineretului si a legii educatiei fizice si a sportului, sustinand ca in acest moment aceste acte normative nu sunt "practice".

In privinta sportului, Monica Ridzi a sustinut ca trebuie asigurata o "traiectorie dubla de cariera" pentru sportivii de performanta.

Una dintre principalele masuri pe care Monica Ridzi doreste sa o ia odata instaurata in fotoliu de ministru este crearea a opt centre regionale de consiliere pentru tinerii si pentru sportivii de performanta, care doresc sa absorbe fonduri europene, fonduri pe care le considera vitale pentru dezvoltarea sportului din Romania.

Problema locuintelor pentru tineri ramane inca nerezolvata, Monica Ridzi precizand ca este nevoie de o colaborare stransa cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Locuintei si nu se poate stabili un numar-tinta de noi locuinte, acest numar fiind strans legat de buget. "Nu ne-am propus un numar. Vom vedea in functie de buget cate vom putea construi", a spus Monica Ridzi.

In ceea ce priveste abilitatiile ce o recomanda pentru functia de ministru al tineretului si al sportului, Monica Ridzi a declarat ca un ministru al sportului trebuie sa fie in primul rand un bun manager si nu neaparat un fost sportiv de performanta.

"Nu am facut sport de performanta, dar consider ca un ministru al trebuie sa fie un bun manager in primul rand", a mai precizat Ridzi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Monica Iacob Ridzi, #audieri ministri, #validare comisii plamentare , #ministrul Sportului